
28,50 zł / 1 szt.
Le Fruit de Monin - to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu.
Idealnie nadają się do lemoniad, napojów mrożonych, koktajli, drinków, piwa, deserów, wypieków i lodów.
Puree mają gładką, gęstą konsystencję, dzięki której z łatwością łączą się z innymi składnikami napojów.
Jako polewa będą doskonałym uzupełnieniem deserów, lodów i ciast. Wytwarzane są z dodatkiem wyłącznie naturalnych aromatów i barwników.
Rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z dozownikiem, które chronią przed działaniem światła słonecznego oraz ułatwiają porcjowanie.
Puree po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i zużyć w ciągu 4 tygodni.
Standardowe proporcje do zastosowania w napojach do 1:6 (1 porcja puree na 6 porcji płynu).
Składniki: cukier, puree z rabarbaru, kwas: kwas winowy (E334), naturalny aromat, regulator kwasowości: cytrynian sodu (E331), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwnik: wyciąg z czarnej marchwi, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); zawiera 50.1% puree z rabarbaru.
Nazwa: RHUBARB LE FRUIT DE MONIN
Smak: rabarbar
Barwa: czerwona
Konsystencja: gęsta, gładka
Opakowanie: 1 l (1000 ml/1,29 kg - butelka plastikowa z dozownikiem)
Warunki przechowywania:
- zamknięty produkt przechowywać w czystym, suchym i chłodnym miejscu; chronić przez bezpośrednim działam promieni słonecznych;
- produkt po otwarciu należy spożyć w ciągu 4 tygodni; przechowywać w warunkach chłodniczych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem obcych zapachów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1364/322 kJ/kcal
- tłuszcz: 0,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
- węglowodany: 77,3 g
- w tym cukry: 77,3 g
- białko: 0,4 g
- sól: 0,0 g
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: THERMOHAUSER09
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SEMPRE420
Marka: SEMPRE
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.