Gruba i wysoka folia rantowa wykonana z materiałów biodegradowalnych - przeznaczona do stosowania podczas przygotowywania deserów na zimno.
∅ 120-150 x h 140 mm RANT REGULOWANY OKRĄGŁY - DOROSIOWE RANTY rant ze stali nierdzewnej + 2 spinki
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Opis produktu
Regulowany rant z podziałką - to doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach i tortownic. Wykonany z trwałej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Łatwy do utrzymania w czystości, nie rdzewieje i nadaje się do mycia w zmywarce. Rant sprzedawany jest w zestawie ze stalowymi spinkami - 2 sztuki.
-
Wysoki rant cukierniczy z możliwością regulacji średnicy wykonany ze stali nierdzewnej.
-
Regulacja pozwala uzyskać wypieki o średnicy od 120 mm do 150 mm i wysokości 140 mm.
-
Wysokość rantu pozwala uzyskać większą ilość blatów z jednego biszkoptu.
-
Na zewnętrznej stronie rantu znajduje się specjalna podziałka która pozwala na ustawienie określonej średnicy rantu.
-
Stalowe spinki zapewniają szczelne zamknięcie obręczy.
-
Przeznaczony jest do wypieku biszkoptów i innych rodzajów ciasta o gęstszej konsystencji.
-
Idealnie sprawdzi się również podczas składania tortów oraz formowania zimnych deserów i potraw.
-
Uniwersalny i łatwy w użyciu rant wykonany ze stali odpornej na rdzę.
-
Przed pieczeniem rant można zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków.
-
Do pieczenia, rant należy ustawić na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pergaminem).
-
Przeznaczony jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych.
-
Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur, chłodzenie oraz mrożenie.
-
Rantu nie można używać w kuchence mikrofalowej, jednak można bezpiecznie myć go w zmywarce.
-
Idealnie sprawdzi się zarówno w domowej jak i profesjonalnej kuchni.
PODSTAWOWE INFORMACJE NA TEMAT RANTU REGULOWANEGO
-
rant może być regulowany tylko w zakresie dla niego przeznaczonym
-
rant należy przechowywać zapięty w spinki do rantu
-
rant należy obsługiwać obydwoma rękoma tak, aby uniknąć rozciągnięcia
-
wskazane jest mycie rantu w zmywarce
-
podczas mycia ręcznego nie należy rozciągać rantu
-
nie należy prostować rantu
-
produkt dopuszczony do kontaktu z żywnością - zgodnie z atestem w załączniku do pobrania
FILM INSTRUKTAŻOWY
SPRAWDZONE PRZEPISY NA BISZKOPT - AKADEMIA TORTU
Szczegóły produktu
- NAZWA HANDLOWA
- DR RANT OKRĄGŁY DO BISZKOPTU WYSOKOŚĆ 14 CM ŚREDNICA: 12-15 CM
- WYMIARY
- ∅ 120-150 mm x h 140 mm
- WYSOKOŚĆ
- 140 mm
- ŚREDNICA
- od 120 mm do 150 mm
- RODZAJ
- OKRĄGŁY RANT Z REGULACJĄ ŚREDNICY
- ZESTAW
- REGULOWANY RANT + 2 SPINKI DO RANTU
- KSZTAŁT
- OKRĄGŁY
- KOLOR
- SREBRNY
- MATERIAŁ
- STAL NIERDZEWNA
- PRZEZNACZENIE
- NA UŻYTEK DOMOWY
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- WYPIEK BISZKOPTÓW | SKŁADANIE TORTÓW
- SERIA PRODUKTOWA
- RANTY DO PRACOWNI
- MOŻLIWOŚĆ MYCIA W ZMYWARCE
- TAK
- CERTYFIKATY
- PRODUKT DOPUSZCZONY DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
Załączniki