FOLIA RANTOWA OCTANOWA DOROSIOWE RANTY - TO GRUBA (150 µ) TRANSPARENTNA FOLIA O WYSOKOŚCI 12 CENTYMETRÓW DO STOSOWANIA PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA DESERÓW NA ZIMNO - FOLIA NIE NADAJE SIĘ DO PIECZENIA.
FOLIE RANTOWE:
służą do zabezpieczania boków ciast, tortów, ciastek bankietowych oraz deserów w metalowych lub plastikowych rantach;
pozwalają na łatwiejsze wysunięcie wyrobu z rantu lub formy;
zabezpieczają wyroby przed wyschnięciem (podczas transportu i przechowywania);
stosowane są podczas pracy z czekoladą (tworzenie dekoracji);
są bezpieczne w kontakcie z żywnością;
pozwalają na przygotowanie deserów o konsystencji musu oraz tortów musowych;
są przeznaczone do stosowania na zimno, nie nadają się do pieczenia;
zapewniają doskonały efekt wykończenia brzegów wyrobów cukierniczych z kremami;
są łatwe do przycinania i dobrze trzymają kształt po umieszczeniu z rancie lub formie;
są łatwe do zdjęcia z wyrobów i nie naruszają ich kształtu i powierzchni;
Główne zastosowanie: galaretki, serniki, desery i torty lodowe, musy, desery warstwowe, wyroby z kremem, torty klasyczne, torty musowe itp.
MATERIAŁ - folia wykonana jest z octanu celulozy - jest to materiał pochodzenia roślinnego, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością (wytwarza się go z bawełny oraz włókien drzewnych) dodatkowo folia octanowa to produkt biodegradowalny.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Tempera wypieku pod kontrolą - GRADIUS - to stalowy miernik z wygodnym haczykiem >>> do pomiaru temperatury we wnętrzu piekarnika >>> podczas procesu pieczenia.
Forosil strip - praktyczność maty z mikroperforacją w formie wygodnych do stosowania pasków. Perforowane paski wykonane są z włókna szklanego i mikrootworami, który szczelnie pokryto warstwą silikonu. Przeznaczone do równomiernego wypieku ciasta kruchego, drożdżowego i ciast na zakwasie w metalowych formach i rantach cukierniczych.
Folia rantowa z nadrukiem do zabezpieczania i dekorowania tortów oraz innych wyrobów cukierniczych. Wysoka jakość wykonania zapewnia doskonałą jakość odwzorowania.