CV6 SFERA Pavoni - śr. 75 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - kula
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Opis produktu
Forma do geometrycznych croissantów w kształcie kuli!
Kolekcja geometrycznych form ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Pavoni. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.
Croissant geometric od włoskiej marki Pavoni - to seria zamykanych rantów wykonanych ze stali nierdzewnej przeznaczonych do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Metalowe formy przeznaczone są do wypieku ciasta francuskiego - nowoczesna odsłona klasycznych rogalików. Seria stworzona do wypieków nadziewanych. Formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.
Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.
Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.
Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego.
Zastosowanie rantów z serii croissant geometric:
- do wypieku ciasta francuskiego,
- do nowoczesnych rogalików,
- do geometrycznych wypieków,
- do wypieków nadziewanych.
Szczegóły produktu - forma do geometrycznych croissantów:
Nazwa handlowa | CV6 Sfera |
Numer katalogowy | CV6 |
Wymiary | śr. 75 mm |
Kształt | kula |
Seria produktowa | croissant geometric |
Producent | Pavoni Professional |
Dystrybutor | Sempre Group |
Rodzaj | zamykany rant / forma do wypieku ciasta francuskiego |
Materiał | stal nierdzewna |
Kolor | srebrny / stalowy |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do wypieku ciasta francuskiego |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Warunki użytkowania formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego:
- formę należy dokładnie umyć przed pierwszym użyciem,
- po każdym myciu formę należy dokładnie wytrzeć do sucha,
- przeznaczona do wypieku ciasta francuskiego,
- możliwość użytkowania w piecach i piekarnikach,
- możliwość chłodzenia i mrożenia,
- możliwość mycia w zmywarce,
- nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej.
Forma do nowoczesnych croissantów!
Rant do wypieku ciasta francuskiego!
Szczegóły produktu