- Nowy

Urządzenie do wolnego gotowania potraw w niskich temperaturach, w szczelnie zamkniętych workach próżniowych. Idealny do soczystych i aromatycznych potraw. Urządzenie podgrzewa i cyrkuluje do 30 litrów wody.
Sous Vide CHEF-S to profesjonalne urządzenie do wolnego gotowania potraw w niskich temperaturach, w szczelnie zamkniętych workach próżniowych. Idealny do soczystych i aromatycznych potraw. Dzięki niewielkiej utracie struktur białkowych możliwe jest zachowanie pierwotnej tekstury mięs oraz ryb. Gotowanie metodą Sous Vide zapobiega wysychaniu produktów oraz pozwala na zachowanie nawet najbardziej subtelnych smaków i aromatów. Dodatkowo zabezpiecza produkty przed utratą cennych składników odżywczych. Technika wolnego gotowania pozwala również na zachowanie struktury i konsystencji nawet bardzo delikatnych produktów, takich jak warzywa.
Kompaktowe urządzenie podgrzewa i cyrkuluje do 30 litrów wody. Heinzelmann CHEF-S przygotowuje żywność z mniejszą ilością tłuszczu oraz soli, produkty nie przypalają się, ani nie tracą struktury, ponieważ woda nie nagrzewa się do temperatury powyżej 99°C. Dodatkowo gotowanie próżniowo pakowanych potraw w stałej temperaturze pozwala na zachowanie pełni wartości odżywczych. Potrawy przyrządzane zgodnie z metodą Sous Vide są soczyste, pełne smaku, aromatu i składników odżywczych. Precyzyjne gotowanie pozwala uzyskać doskonałe rezultaty dzięki odpowiedniej temperaturze i czasowi gotowania.
Kompaktowy cyrkulator klasy premium przeznaczone dla gastronomii. Wykonany z wysokiej jakości materiałów, które gwarantują długotrwałe użytkowanie. Łatwe sterowanie dotykowe na cyfrowym wyświetlaczu z dobrze widocznymi diodami. Precyzyjna kontrola i ustawienie temperatury w zakresie od 5°C do 95°C z dokładnością do 0.1°C. Zabezpieczenie w postaci alarmu, który informuje o nieprawidłowym poziomie wody. Alarm aktywuje się zarówno w przypadku zbyt niskiego, jak i zbyt wysokiego poziomu wody w naczyniu. Wysoka klasa wodoodporności IPX7 przystosowana do długotrwałego zanurzenia w wodzie. Opatentowany system zapewniający efektywną cyrkulację wody do 4.5 l na minutę. Prosta i intuicyjna obsługa dzięki ręcznemu panelowi sterowania.
Sterowanie urządzeniem za pomącą intuicyjnego wyświetlacza dotykowego przy pomocy kilku przycisków. Włącznik i wyłącznik do wzbudzania maszyny i przechodzenia w tryb czuwania. Przycisk przełączania jednostki temperatury pozwala wybrać jednostkę Celsjusza lub Farenheita. Przycisk do ustawienia temperatury oraz czasu. Przycisk do regulowania wartości temperatury oraz czasu. Przycisk startujący o trzech funkcjach działania. Pierwsze naciśnięcie powoduje rozpoczęcie pracy urządzenia. Drugie naciśnięcie powoduje rozpoczęcie odliczania czasu. Trzecie naciśnięcie powoduje zatrzymanie pracy urządzenia i powrót do trybu gotowości.
Cyrkulator przeznaczony jest do montowania bezpośrednio w pojemnikach do gotowania metodą Sous Vide. Posiada uchwyt do stabilnego mocowania. Po zamocowaniu urządzenia należy dodać odpowiednią ilość wody do pojemnika i uruchomić urządzenie. Poziom wody po włożeniu torebek z próżniowo zapakowaną żywnością powinien znajdować się pomiędzy poziomem minimalnym i maksymalnym. Do każdego cyklu gotowania należy używać świeżej wody, a po każdym zakończonym cyklu dokładnie wyczyścić urządzenie zgodnie z instrukcją czyszczenia i konserwacji.
Nazwa: CHEF-S
Symbol modelu: HMCS01
Rodzaj: cyrkulator Sous Vide
Przeznaczenie: do użytku profesjonalnego
Zastosowanie: dla gastronomii
Wymiary urządzenia: dł. 71 x szer. 145 x wys. 340 mm
Moc znamionowa: 1500 W
Napięcie znamionowe: 220-240 V
Częstotliwość znamionowa: 50 Hz
Pojemność: do 30 litrów wody
Cyrkulacja pompy: 4.5 litra na minutę
Ustawienie temperatury: od 5°C do 95°C
Ustawienie czasu: od 5 minut do 99 godzin
Dokładność wyświetlacza: +/- 0.1
Maksymalna tolerancja temperatury: +/- 0.5
Waga urządzenia: 1.3 kg
Przed pierwszym użyciem należy dokładnie przeczytać instrukcję obsługi. Postępuj zgodnie z instrukcjami bezpieczeństwa. Produkt należy stosować wyłącznie zgodnie z opisem zawartym w instrukcji obsługi. Instrukcja obsługi i bezpieczeństwa załączona jest do opakowania. Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością. Produkt do użytku profesjonalnego.
Producent: Heinzelmann
Dystrybucja: ProChef
Sprzedaż: Sempre Group
Indeks: VITA-MIX08
Marka: VITAMIX
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE! INDEKS PRODUKTU VITA-MIX08
Indeks: ROBOTCOUPE03
Marka: ROBOT COUPE
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Indeks: STALGAST112
Marka: ROBOT COUPE
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE! INDEKS PRODUKTU STALGAST112
Indeks: ROBOTCOUPE32
Marka: ROBOT COUPE
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Indeks: BAMIX01
Marka: BAMIX OF SWITZERLAND
Wszechstronny i prosty w obsłudze profesjonalny blender ręczny z trzema końcówkami wymiennymi i uchwytem do mocowania w zestawie.
Indeks: BAMIX05
Marka: BAMIX OF SWITZERLAND
Wszechstronny i prosty w obsłudze profesjonalny blender ręczny z trzema końcówkami wymiennymi i uchwytem do mocowania w zestawie.
Indeks: VITA-MIX58(1)
Marka: VITAMIX
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Indeks: VITA-MIX67
Marka: VITAMIX
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE! INDEKS PRODUKTU VITA-MIX67
Indeks: HEINZELMANN01
Marka: HEINZELMANN
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE! Profesjonalny sprzęt, który został specjalnie zaprojektowany do radzenia sobie z ekstremalnym użytkowaniem w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. INDEKS PRODUKTU HEINZELMANN01
Indeks: HEINZELMANN04
Marka: HEINZELMANN
Nadawanie wędzonego smaku składnikom i potrawom nigdy nie było tak proste. Teraz możesz w łatwy sposób tworzyć nowe wariacje swoich ulubionych potraw wzbogacając je o aromaty dymu. Wystarczy, że podłączysz SMOKER bezpośrednio do Heinzelmann CHEF-X przez specjalną nasadkę i gotowe!
Indeks: HEINZELMANN05
Marka: SICO KITCHENWARE
Automatyczna listwowa pakowarka próżniowa przeznaczona dla sektora HoReCa. Profesjonalna maszyna do pakowania próżniowego skierowana przede wszystkim do stosowania w sklepach, restauracjach, hotelach oraz firmach cateringowych. Model S-line SV.
Urządzenie do wolnego gotowania potraw w niskich temperaturach, w szczelnie zamkniętych workach próżniowych. Idealny do soczystych i aromatycznych potraw. Urządzenie podgrzewa i cyrkuluje do 30 litrów wody.