- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej o właściwościach emulgujących. Przeznaczone przede wszystkim do stosowania w ganache (w którym śmietana została zastąpiona wodą lub innym płynem) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do kremów i musów, w których śmietana (lub inne produkty mleczne) została zastąpiona wodą (lub innym płynem). Zalecane dozowanie do klasycznego ganache z białej i mlecznej czekolady to 0.5%, do ganache z ciemnej czekolady zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. W ganache na bazie płynów lub z dodatkiem alkoholu również zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. Produktów z dodatkiem białka mleka w proszku nie należy podgrzewać do zbyt wysokich temperatur, aby uniknąć procesu denaturacji białka.
Zastosowanie: do ganache z białej/mlecznej/ciemnej czekolady w celu osiągnięcia doskonałej konsystencji (emulsji); produkt należy wymieszać z płynem stosowanym w ganache za pomocą blendera.
Dozowanie: 0.5-2.0 % (5-20 g/l)
Składniki: białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczanów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 59000070
- NAZWA HANDLOWA
- PROTEINA DE LLET EN POLS
- MASA NETTO
- 300 g
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- BIAŁKA MLEKA W PROSZKU
- FORMA
- PROSZEK
- KONSYSTENCJA
- SYPKA
- PRZEZNACZENIE
- DODATEK SPOŻYWCZY
- ZASTOSOWANIE
- JAKO EMULGATOR DO GANACHE
- DOZOWANIE
- 0.5-2.0 % | 5-20 g/l
- KOD PRODUKTU
- 38985
- APLIKACJE
- GANACHE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- SERIA PRODUKTOWA
- EMULSIFIERS & AERATORS
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA64
Marka: Sosa Ingredients
700g PROESPUMA FRIO stabilizator do zimnych pianek 57001002 Sosa
Indeks: SOSA159
Marka: Sosa Ingredients
1,3 kg GLICERINA LIQUIDA gliceryna roślinna w płynie 59000004 Sosa
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA277
Marka: Sosa Ingredients
200g LECITINA DE SOJA EN POLVO lecytyna sojowa w proszku 59000012 Sosa
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Indeks: SOSA507
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg SUCRO EMUL (E473) 39034 SOSA INGREDIENTS substancja emulgująca estry sacharozy i kwasów tłuszczowych
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA364
Marka: Sosa Ingredients
500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych
Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.
Indeks: SOSA293
Marka: Sosa Ingredients
500g PROESPUMA CALIENTE stabilizator do gorących pianek 57001001 Sosa
Indeks: SOSA66
Marka: Sosa Ingredients
500g BUBBLE EN POLS baza do tworzenia jadalnych bąbelków 00200522 Sosa
Indeks: SOSA496
Marka: Sosa Ingredients
400 g LECITINA DE SOJA EN POLVO (E322) 38754 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w proszku substancja emulgująca
Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.
Indeks: SOSA447
Marka: Sosa Ingredients
1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący
Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.
Indeks: SOSA225
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR EN POLVO 37872 SOSA INGREDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR-PUR 38447 SOSA INGEDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Indeks: SOSA250
Marka: Sosa Ingredients
500g BUBBLE EN POLS baza do tworzenia jadalnych bąbelków 00200522 Sosa
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
600g INSTANT MOUSSE NEUTRAL Stabilizator musu w proszku 58020002 Sosa