• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej
  • białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

SOSA505

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.

140,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej o właściwościach emulgujących. Przeznaczone przede wszystkim do stosowania w ganache (w którym śmietana została zastąpiona wodą lub innym płynem) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do kremów i musów, w których śmietana (lub inne produkty mleczne) została zastąpiona wodą (lub innym płynem). Zalecane dozowanie do klasycznego ganache z białej i mlecznej czekolady to 0.5%, do ganache z ciemnej czekolady zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. W ganache na bazie płynów lub z dodatkiem alkoholu również zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. Produktów z dodatkiem białka mleka w proszku nie należy podgrzewać do zbyt wysokich temperatur, aby uniknąć procesu denaturacji białka.

Zastosowanie: do ganache z białej/mlecznej/ciemnej czekolady w celu osiągnięcia doskonałej konsystencji (emulsji); produkt należy wymieszać z płynem stosowanym w ganache za pomocą blendera.

Dozowanie: 0.5-2.0 % (5-20 g/l)

Składniki: białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczanów.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.

Szczegóły produktu
SOSA505
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
59000070
NAZWA HANDLOWA
PROTEINA DE LLET EN POLS
MASA NETTO
300 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BIAŁKA MLEKA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
JAKO EMULGATOR DO GANACHE
DOZOWANIE
0.5-2.0 % | 5-20 g/l
KOD PRODUKTU
38985
APLIKACJE
GANACHE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
EMULSIFIERS & AERATORS
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
19 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA364

Marka: Sosa Ingredients

500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych

Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.

Cena 232,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA447

Marka: Sosa Ingredients

1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący

Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.

Cena 209,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE