1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Opis produktu
Żelatyna jest białkiem zwierzęcym produkowanym z kolagenu. Wytwarzana jest w procesie hydrolizy (skór zwierzęcych, kości i tkanki łącznej), która pozwala na rozerwanie wiązań pomiędzy cząsteczkami kolagenu. W dalszych procesach - poprzez izolację cząsteczek kolagenu, sterylizację oraz suszenie - otrzymywana jest żelatyna.
Bloom - to stopień określający moc żelowania; im wyższy stopień, tym większa moc żelowania, a co za tym idzie bardziej stabilna i zwarta struktura żelowanego produktu.
Proces rozpuszczania żelatyny: przed dodaniem żelatyny do produktu należy ją odpowiednio przygotować - rozpuścić (pozostawić do napęcznienia) w zimnej wodzie (o temperaturze około 20°C) z zastosowaniem proporcji 1:5 (1 porcja żelatyny na 5 porcji zimnej wody); mieszankę żelatyny z wodą należy pozostawić na około 10-20 minut; napęczniałą w zimnej wodzie żelatynę można rozpuścić w kuchence mikrofalowej (stosując stopniowe podgrzewanie i mieszanie) lub poprzez dodanie jej bezpośrednio do gorącego produktu.
Podczas rozpuszczania żelatyny należy pamiętać, że proces gotowania może osłabić jej właściwości żelujące (produktu z dodatkiem żelatyny nie należy zbyt długo podgrzewać lub gotować).
Masa żelatynowa - to napęczniała w zimnej wodzie żelatyna - wymieszana w proporcjach - 1 porcja żelatyny na 5 porcji wody (masę żelatynową można przygotować w większej ilości i przechowywać ją w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych).
![]()
WIĘCEJ PRZYDATNYCH INFORMACJI NA TEMAT STOSOWANIA ŻELATYNY ZNAJDZIESZ NA AKADEMIATORTU
![]()
Składniki: żelatyna rybna w proszku o mocy 200 bloom.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
252 szt. WIOSENNE KWIATY 33994 BARBARA DECOR dekoracja z białej czekolady 30 x 35 mm
Kolorowa dekoracja w kształcie kwiatów wykonana z wysokiej jakości barwionej białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
1kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-554 CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej