• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

żelatyna rybna w proszku
  • żelatyna rybna w proszku

1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku

LOUISFRANCOIS27

Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.

510,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Żelatyna jest białkiem zwierzęcym produkowanym z kolagenu. Wytwarzana jest w procesie hydrolizy (skór zwierzęcych, kości i tkanki łącznej), która pozwala na rozerwanie wiązań pomiędzy cząsteczkami kolagenu. W dalszych procesach - poprzez izolację cząsteczek kolagenu, sterylizację oraz suszenie - otrzymywana jest żelatyna. 

Bloom - to stopień określający moc żelowania; im wyższy stopień, tym większa moc żelowania, a co za tym idzie bardziej stabilna i zwarta struktura żelowanego produktu.

Proces rozpuszczania żelatyny: przed dodaniem żelatyny do produktu należy ją odpowiednio przygotować - rozpuścić (pozostawić do napęcznienia) w zimnej wodzie (o temperaturze około 20°C) z zastosowaniem proporcji 1:5 (1 porcja żelatyny na 5 porcji zimnej wody); mieszankę żelatyny z wodą należy pozostawić na około 10-20 minut; napęczniałą w zimnej wodzie żelatynę można rozpuścić w kuchence mikrofalowej (stosując stopniowe podgrzewanie i mieszanie) lub poprzez dodanie jej bezpośrednio do gorącego produktu.

Podczas rozpuszczania żelatyny należy pamiętać, że proces gotowania może osłabić jej właściwości żelujące (produktu z dodatkiem żelatyny nie należy zbyt długo podgrzewać lub gotować).

Masa żelatynowa - to napęczniała w zimnej wodzie żelatyna - wymieszana w proporcjach - 1 porcja żelatyny na 5 porcji wody (masę żelatynową można przygotować w większej ilości i przechowywać ją w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych).

panel oddzielający w opisie.png

WIĘCEJ PRZYDATNYCH INFORMACJI NA TEMAT STOSOWANIA ŻELATYNY ZNAJDZIESZ NA AKADEMIATORTU

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: żelatyna rybna w proszku o mocy 200 bloom.

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS27
9 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
ŻELATYNA RYBNA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PRODUKTÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
CERTYFIKATY
MOC ŻELOWANIA 200 BLOOM
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 455,70 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE