1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku

Indeks: LOUISFRANCOIS27

Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.

414,00 zł (8% VAT)
414,00 zł / 1 kg

383,33 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 10 szt.

Opis produktu

Żelatyna jest białkiem zwierzęcym produkowanym z kolagenu. Wytwarzana jest w procesie hydrolizy (skór zwierzęcych, kości i tkanki łącznej), która pozwala na rozerwanie wiązań pomiędzy cząsteczkami kolagenu. W dalszych procesach - poprzez izolację cząsteczek kolagenu, sterylizację oraz suszenie - otrzymywana jest żelatyna. 

Bloom - to stopień określający moc żelowania; im wyższy stopień, tym większa moc żelowania, a co za tym idzie bardziej stabilna i zwarta struktura żelowanego produktu.

Proces rozpuszczania żelatyny: przed dodaniem żelatyny do produktu należy ją odpowiednio przygotować - rozpuścić (pozostawić do napęcznienia) w zimnej wodzie (o temperaturze około 20°C) z zastosowaniem proporcji 1:5 (1 porcja żelatyny na 5 porcji zimnej wody); mieszankę żelatyny z wodą należy pozostawić na około 10-20 minut; napęczniałą w zimnej wodzie żelatynę można rozpuścić w kuchence mikrofalowej (stosując stopniowe podgrzewanie i mieszanie) lub poprzez dodanie jej bezpośrednio do gorącego produktu.

Podczas rozpuszczania żelatyny należy pamiętać, że proces gotowania może osłabić jej właściwości żelujące (produktu z dodatkiem żelatyny nie należy zbyt długo podgrzewać lub gotować).

Masa żelatynowa - to napęczniała w zimnej wodzie żelatyna - wymieszana w proporcjach - 1 porcja żelatyny na 5 porcji wody (masę żelatynową można przygotować w większej ilości i przechowywać ją w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych).

panel oddzielający w opisie.png

WIĘCEJ PRZYDATNYCH INFORMACJI NA TEMAT STOSOWANIA ŻELATYNY ZNAJDZIESZ NA AKADEMIATORTU

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: żelatyna rybna w proszku o mocy 200 bloom.

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu

NAZWA HANDLOWA
GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
ŻELATYNA RYBNA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PRODUKTÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
CERTYFIKATY
MOC ŻELOWANIA 200 BLOOM