
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Formy płatności
1kg Żelatyna wieprzowa SILVER w LISTKACH Ewald:
Opis: żelatyna wieprzowa w postaci listków ułatwiających dozowanie i rozpuszczanie (bez grudek).
Stosowana do tworzenia cienkich tekstur żelatynowych, powłok, do ciast, deserów, galaretek, kremów, sosów.
Można ją stosować w deserach oraz daniach wytrawnych. Neutralna w smaku i zapachu.
Sposób użycia: żelatynę przed użyciem namoczyć w zimnej wodzie przez około 5-7 minut,
lekko odcisnąć nadmiar wody, żelatynę można wymieszać bezpośrednio z gorącą masą (szybko się rozpuszcza).
W przypadku dodawania żelatyny do zimnych mas, po odciśnięciu należy ją rozpuścić w niewielkim naczyniu,
do rozpuszczonej żelatyny dodać niewielką ilość masy, a następnie wymieszać z resztą masy, którą chcemy zagęścić,
pozostawić do schłodzenia przez około 2-3 godziny.
Opakowanie: 1kg (500 listków po 2 g)
Dozowanie: 12 listków na 1l płynu
Indeks: PAVONI117
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART279
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: Chocolate World
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA474
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients