5,90 zł / 100 g
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.
DOZOWANIE | |
kremy niskotłuszczowe | 0.5-1 g/kg |
aromatyzowane napoje mleczne | 1-2 g/kg |
lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia | 2-5 g/kg |
produkty mleczne, sosy, zupy | 5-10 g/kg |
ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant | 5-10 g/kg |
produkty na bazie ryb | 5-10 g/kg |
produkty o niskiej zawartości tłuszczu | 5-10 g/kg |
wyroby cukiernicze | 10-20 g/kg |
produkty dietetyczne | 20-40 g/kg |
Składniki: agar agar (E406).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA I ŻELUJĄCA
- RODZAJ
- AGAR Z CZERWONYCH ALG
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- NATURALNY DODATEK SPOŻYWCZY
- ZASTOSOWANIE
- ZAGĘSZCZANIE | ŻELOWANIE | STABILIZOWANIE
- DOZOWANIE
- 5-40 g/kg
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Indeks: SILIKOMART354
Marka: SILIKOMART
KIT TARTE RING OBLONG 25.287.87.0065 SILIKOMART zestaw forma + 6 perforowanych rantów 146 x 34 x h 20 mm
Indeks: SILIKOMART346
Marka: SILIKOMART
KIT TARTE RING ROUND 250 20.387.87.0065 SILIKOMART zestaw forma + perforowany rant ∅ 250 x h 20 mm