Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.
DOZOWANIE
kremy niskotłuszczowe
0.5-1 g/kg
aromatyzowane napoje mleczne
1-2 g/kg
lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia
2-5 g/kg
produkty mleczne, sosy, zupy
5-10 g/kg
ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant
5-10 g/kg
produkty na bazie ryb
5-10 g/kg
produkty o niskiej zawartości tłuszczu
5-10 g/kg
wyroby cukiernicze
10-20 g/kg
produkty dietetyczne
20-40 g/kg
Składniki: agar agar (E406).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.
Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS03
11 Przedmioty
Opis
NAZWA HANDLOWA
AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA I ŻELUJĄCA
RODZAJ
AGAR Z CZERWONYCH ALG
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
ZAGĘSZCZANIE | ŻELOWANIE | STABILIZOWANIE
DOZOWANIE
5-40 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
LOUISFRANCOIS03
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Gotowy do użycia neutralny żel dekoracyjny. Lustrzana glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Neutralny Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.