1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg

LOUISFRANCOIS03

Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.

555,00 zł
Brutto

555,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 8

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.

panel oddzielający w opisie.png

DOZOWANIE
kremy niskotłuszczowe 0.5-1 g/kg
aromatyzowane napoje mleczne 1-2 g/kg
lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia 2-5 g/kg
produkty mleczne, sosy, zupy 5-10 g/kg
ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant 5-10 g/kg
produkty na bazie ryb 5-10 g/kg
produkty o niskiej zawartości tłuszczu 5-10 g/kg
wyroby cukiernicze 10-20 g/kg
produkty dietetyczne 20-40 g/kg

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: agar agar (E406).

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS03
8 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA I ŻELUJĄCA
RODZAJ
AGAR Z CZERWONYCH ALG
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
ZAGĘSZCZANIE | ŻELOWANIE | STABILIZOWANIE
DOZOWANIE
5-40 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BARIMA304

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg COCOA BUTTER 2371 BARIMA ARTISANAL rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

favorite_border favorite

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 323,00 zł

323,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART26

Marka: SILIKOMART

SF006 Semisfera Silikomart - uniwersalna forma silikonowa - półkula - śr. 30 x wys. 15 mm / poj. 10 ml x 24 porcje

favorite_border favorite

Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 24 półkule o średnicy 30 mm, wysokości 15 mm i pojemności 10 ml.

Cena 49,00 zł

49,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE