1 kg BLANC GALLIA LOUIS FRANCOIS pasteryzowane i suszone białka jaj
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Opis produktu
Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.
![]()
| DOZOWANIE | |
| kremy niskotłuszczowe | 0.5-1 g/kg |
| aromatyzowane napoje mleczne | 1-2 g/kg |
| lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia | 2-5 g/kg |
| produkty mleczne, sosy, zupy | 5-10 g/kg |
| ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant | 5-10 g/kg |
| produkty na bazie ryb | 5-10 g/kg |
| produkty o niskiej zawartości tłuszczu | 5-10 g/kg |
| wyroby cukiernicze | 10-20 g/kg |
| produkty dietetyczne | 20-40 g/kg |
![]()
Składniki: agar agar (E406).
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
1 kg BLANC GALLIA LOUIS FRANCOIS pasteryzowane i suszone białka jaj
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 24 półkule o średnicy 30 mm, wysokości 15 mm i pojemności 10 ml.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71
Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej