op. 0.7 l Rose Le Sirop de MONIN - aromatyczny syrop różany do romantycznych napojów - szklana butelka
Wyjątkowy aromat, subtelny smak i delikatna różowa barwa. To właśnie romantyczny syrop różany, z którym pysznie wyrazisz piękne uczucia! Elegancki dodatek do klasycznych herbat i białego wina, także tego z bąbelkami! Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej Kawiarni! Sprawdź jakie daje możliwości!
Opis produktu
Aromatyczny i romantyczny syrop różany!
Róża, mistyczna i elegancka królowa kwiatów. Kwiat wzruszający swym pięknem, którego zapach wypełnia zmysły i pozwala na wyrażanie najskrytszych uczuć. Symbol miłości, ceniony i powszechnie stosowany na całym świecie. Składnik luksusowych kosmetyków i perfum oraz wykwintnych deserów i drinków. Syrop różany charakteryzuje się bogatym aromatem i subtelnym smakiem, który pozwala na przygotowywanie eleganckich i zmysłowych napojów i deserów. Idealny dodatek do klasycznej czarnej lub zielonej herbaty sączonej z ulubionej filiżanki. Aromatyczny dodatek do mrożonych herbat, który doskonale komponuje się z kwaśnym smakiem cytryny oraz limonki, przynosząc przyjemne orzeźwienie. Subtelna różowa barwa pozwala na tworzenie lemoniad, które po za wyśmienitym smakiem przyciągają pięknym kolorem. Z syropem różanym przygotujesz wyjątkowe wina musujące i koktajle na bazie białego lub czerwonego wina. Aromat różany doskonale komponuje się ze smakiem mleka, dlatego idealnie sprawdzi się jako składnik koktajli mlecznych i shakeów lodowych. Użyjesz go także jako polewy do deserów lodowych i musów, a także jako składnik aromatycznych kremów do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Delikatny smak i aromat róży wspaniale komponuje się z francuskimi makaronikami, zwłaszcza tymi w odcieniach różowego. Subtelny i romantyczny smak syropu różanego wkomponujesz do swoich ulubionych przepisów. Sprawdź jakie daje możliwości!
Klasyczne syropy cukrowe Le Sirop de Monin:
Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.
Jaki skład ma syrop różany?
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwnik: antocyjany (E163).
Jak stosować syrop różany?
Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".
Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.
Do czego najlepiej sprawdzi się syrop różany?
Syrop różany jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz aromatyczną czarną kawę, napoje kawowe, czekoladę do picia oraz koktajle mleczne. Dodasz go do ulubionej herbaty i rozgrzewających napojów z dodatkami. To także świetny dodatek smakowy do białego wina musującego oraz szampana. Syrop różany zastosujesz jako aromat do kremów i mas cukierniczych, a także domowego ciasta. Aromat różany idealnie sprawdzi się również do przygotowania aromatycznych drinków. Kwiatowy aromat będzie pasować także do mrożonych kaw i napojów oraz deserów lodowych.
Jak przechowywać syropy barmańskie?
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Szczegóły i charakterystyka produktu - syrop barmański:
Nazwa handlowa | Rose Le Sirop de Monin |
Seria produktowa | Le Sirop de Monin |
Rodzaj | syrop barmański |
Smak | różany, słodki |
Aromat | subtelny, różany, kwiatowy |
Barwa | jasna, różowa |
Konsystencja | płynna |
Forma | syrop na bazie cukru i wody |
Opakowanie | szklana butelka |
Pojemność | 0.7 l (700 ml, 70 cl) |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyczny |
Zastosowanie | do kaw, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | w proporcji 1:8 (syropu do płynu) |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Jaką wartość odżywczą mają syropy smakowe?
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1401 kJ / 335 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 83.5 g |
w tym cukry | 83.5 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
Jak wysyłamy syropy w szklanych butelkach?
Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!
Szczegóły produktu
Załączniki