
Indeks: THERMOHAUSER314
Marka: THERMOHAUSER
1 szt. Adapter standard z tworzywa do tylek ∅ 21 mm x h 57 mm 20754 Thermohauser
10,00 zł / 1 szt.
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.
TYLKA DUŻA OKRĄGŁA
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej - wytwarzane metodą termoformowania, nie posiadają szwu (łączenia). Stal nierdzewna jest całkowicie bezpieczna w kontakcie z żywnością i zapewnia łatwe utrzymanie końcówek w czystości, dzięki możliwości mycia w zmywarce.
Kunsztownie udekorowane wypieki zawsze wzbudzają zachwyt - aby stworzyć efektowną dekorację potrzebne są - odrobina umiejętności i odpowiednie narzędzia. Tylki francuskie przeznaczone są przede wszystkim do szprycowania i tworzenia dekoracyjnych stożków. Pozwalają na tworzenie dekoracyjnej obwódki na brzegach tortów, ozdabianie tart oraz babeczek.
Końcówki doskonale sprawdzą się również do dekoracyjnego nakładania dodatków do przystawek i potraw (np. sosy, kremy, majonez itp.), do formowania ciasta (np. ciasta parzonego), do formowania bezików i makaroników. Sposób wykorzystania końcówek do dekoracji zależy przede wszystkim od naszej kreatywności i wyobraźni.
Końcówki do dekoracji umieszcza się bezpośrednio w workach cukierniczych (jednorazowego lub wielorazowego użytku) lub z zastosowaniem adaptera. Końcówki większości worków cukierniczych można swobodnie docinać pod wymiar dysz do dekoracji. Adaptery do dysz są cennymi narzędziami do pracy z workami do szprycowania i dyszami. Jedna część jest wkładana do worka do szprycowania, drugą część przykręca się na zewnątrz wybranej końcówki do dekoracji. Adapter pozwala na swobodną wymianę końcówek podczas dekorowania bez konieczności opróżniania worka.
Indeks: THERMOHAUSER314
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: SILIKOMART712
Marka: SILIKOMART
Uniwersalna i bardzo praktyczna silikonowa szpatuła cukiernicza z uchwytem z tworzywa. Silikonowa część robocza odporna na działanie temperatur w zakresie od (-)60°C do (+) 230°C. Łopatka silikonowa do mieszania i wybierania mas.
Indeks: MONIN302
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Lime, to gęsty przecier o orzeźwiającym smaku soczystych limonek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: THERMOHAUSER05
Marka: THERMOHAUSER
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.