
Indeks: THERMOHAUSER314
Marka: THERMOHAUSER
1 szt. Adapter standard z tworzywa do tylek ∅ 21 mm x h 57 mm 20754 Thermohauser
10,00 zł / 1 szt.
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.
TYLKA DUŻA OKRĄGŁA
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej - wytwarzane metodą termoformowania, nie posiadają szwu (łączenia). Stal nierdzewna jest całkowicie bezpieczna w kontakcie z żywnością i zapewnia łatwe utrzymanie końcówek w czystości, dzięki możliwości mycia w zmywarce.
Kunsztownie udekorowane wypieki zawsze wzbudzają zachwyt - aby stworzyć efektowną dekorację potrzebne są - odrobina umiejętności i odpowiednie narzędzia. Tylki francuskie przeznaczone są przede wszystkim do szprycowania i tworzenia dekoracyjnych stożków. Pozwalają na tworzenie dekoracyjnej obwódki na brzegach tortów, ozdabianie tart oraz babeczek.
Końcówki doskonale sprawdzą się również do dekoracyjnego nakładania dodatków do przystawek i potraw (np. sosy, kremy, majonez itp.), do formowania ciasta (np. ciasta parzonego), do formowania bezików i makaroników. Sposób wykorzystania końcówek do dekoracji zależy przede wszystkim od naszej kreatywności i wyobraźni.
Końcówki do dekoracji umieszcza się bezpośrednio w workach cukierniczych (jednorazowego lub wielorazowego użytku) lub z zastosowaniem adaptera. Końcówki większości worków cukierniczych można swobodnie docinać pod wymiar dysz do dekoracji. Adaptery do dysz są cennymi narzędziami do pracy z workami do szprycowania i dyszami. Jedna część jest wkładana do worka do szprycowania, drugą część przykręca się na zewnątrz wybranej końcówki do dekoracji. Adapter pozwala na swobodną wymianę końcówek podczas dekorowania bez konieczności opróżniania worka.
Indeks: THERMOHAUSER314
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: FOODCOLOURS307
Marka: FOOD COLOURS
Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: FOODCOLOURS07
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: KERRY41
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier morelowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT02
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.