Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Małe i wygodne opakowanie do domowych tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.
Kataifi lub Kadayif, to wyjątkowe ciasto sporządzane w formie bardzo cienkich nitek, które formą przypominają drobne igiełki. Ciasto cieszy się popularnością w kuchniach Bliskiego Wschodu, Turcji, Grecji i Bałkanów. Posiada neutralny smak i bardzo delikatny aromat. Po upieczeniu lub uprażeniu zyskuje wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Wykorzystywane jest zarówno do słodkich jak i wytrawnych przepisów. Ciasto wytwarza się z kilku podstawowych składników. Jego sekret tkwi jednak w formie bardzo cienkich nitek, które dają szerokie możliwości wykorzystania. Ciasto to niezbędny składnik do nadziewania tabliczek czekolady w stylu dubajskim. Jednak po za tym powszechnym zastosowaniem cieszy się dużą uniwersalnością w zastosowaniu. Prażone ciasto w formie drobnych igiełek, to produkt o delikatnym smaku i subtelnym aromacie, który wykorzystasz bezpośrednio jako chrupiący składnik różnego rodzaju deserów i potraw, nie tylko do orientalnych przepisów. Małe i wygodne opakowanie, które pozwala na przygotowanie domowej tabliczki czekolady w stylu dubajskim.
Inne możliwości zastosowania chrupiącego ciasta w postaci cienkich nitek:
Prażone ciasto Kataifi w formie drobnych nitek czy igiełek, to bez wątpienia podstawowy składnik nadzienia pistacjowego do dubajskiej czekolady. Prażone nitki wykorzystasz również jako chrupiący składnik do nadzień cukierniczych, element chrupiącej warstwy do tortu, dodatek do deserów w formie chrupiącej posypki. Z prażonymi nitkami ciasta Kadayif każdy deser będzie smakował wyśmienicie. Wyjątkowo kruche ciasto o neutralnym smaku wykorzystasz także do wytrawnych przekąsek i potraw. Doskonale sprawdzi się do ciast i deserów inspirowanych dubajską czekoladą oraz tradycyjnymi przepisami kuchni orientalnej.
Skład chrupiącego ciasta Kataifi:
Składniki: mąka pszenna, woda, sól; alergeny: produkt zawiera pszenicę oraz gluten, może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Wartość odżywcza prażonego ciasta Kadayif:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna
1390 kJ / 330 kcal
Tłuszcz
0.65 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.10 g
Węglowodany
75.0 g
w tym cukry
0.0 g
Białko
4.0 g
Sól
0.1 g
Jak przechowywać prażone ciasto do dubajskiej czekolady?
Warunki przechowywania: prażone ciasto Kataifi nie wymaga rygorystycznych warunków przechowywania. Najważniejsze, żeby produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w celu jak najdłuższego zachowania wyjątkowej chrupkości i kruchości ciasta. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów kuchennych lub porcjować ciasto w jednorazowych rękawiczkach przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu produkt należy zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych oraz szczelnie zamknąć opakowanie.
Szczegóły i charakterystyka produktu - prażone nitki Kataifi:
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Pasta pistacjowa o lekko pikantnym smaku z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Pasta pistacjowa z odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich. Lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania.
Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Błyszczące draże czekoladowe do dekoracji! Chrupiąca skorupka z metalicznym połyskiem i rozpływające się czekoladowe wnętrze. Idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację domowych wypieków i deserów. Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Zestaw dwuwarstwowych papierowych kubków do serwowania ciepłych i gorących napojów na wynos. Starannie wykonane kubki w pięknych pastelowych odcieniach. Oryginalny wzór z trójwymiarowym efektem wizualnym. Wykonane z materiałów przeznaczonych do recyklingu.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Sygnowana forma do pralin stworzona we współpracy z Martin Diez. Zobacz jak pracować z formą:
Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Małe i wygodne opakowanie do domowych tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.