Minitemper - Pavoni Italia - kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady - stołowa temperówka o pojemności 5 l

Indeks: PAVONI280
Marka:

Minitemper, to kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady. Stołowa temperówka o pojemności 5 litrów pozwala na jednorazowe zatemperowanie nawet 3 kilogramów czekolady. Kompaktowa i łatwa w obsłudze.

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady!

Minitemper, to kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady. Stołowa temperówka do czekolady o pojemności 5 litrów. Pozwala na jednorazowe zatemperowanie nawet 3 kilogramów czekolady. Łatwa i intuicyjna obsługa przy użyciu panelu na przyciski. Profesjonalne urządzenie o doskonałym stosunku jakości do ceny. Utrzymuje czekoladę w stanie temperowania przez kilka godzin. Proste do skonfigurowania programy i parametry procesu temperowania. Wymienne misy, które zapewniają maksymalną wygodę użytkowania. Konstrukcja i misa urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej. Przezroczysta pokrywa pozwala na łatwe kontrolowanie procesu i pozwala na utrzymanie właściwej temperatury procesu. Minitemper pozwala na łatwe temperowanie czekolady w pełnej zgodności z przepisami dotyczącymi higieny procesu. Ważne! Urządzenie do temperowania czekolady należy regularnie czyścić po każdym użyciu! Do procesu temperowania najlepiej stosować czekoladę cukierniczą w postaci łatwych do upłynniania kaletek lub dysków.

Stołowa temperówka do czekolady, parametry techniczne produktu:

Nazwa handlowa minitemper
Rodzaj stołowa temperówka do czekolady
Wymiary urządzenia dł. 400 x szer. 400 x wys. 420 mm
Waga urządzenia 16 kg
Moc elektryczna 300 W
Napięcie elektryczne 220/240 - 50 Volt - Hz
Pojemność 5 litrów / 3 kilogramy
Materiał konstrukcji i misy stal nierdzewna AISI 304
Materiał pokrywy transparentne tworzywo PET
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group
Gwarancja producenta 2 lata

Zastosowanie temperówki do czekolady:

Temperówka, to urządzenie to temperowania czekolady. Proces temperowania polega na kontrolowanym rozpuszczaniu i krystalizacji tłuszczu kakaowego zawartego w czekoladzie. Zapewnia odpowiednią strukturę czekolady i pozwala uzyskać wyroby o gładkiej i błyszczącej powierzchni. Temperówka pozwala na prowadzenie procesu w kontrolowanych warunkach, co znacząco ułatwia pracę z czekoladą. Temperówka pozwala na automatyzacje procesu oraz precyzyjne kontrolowanie warunków temperowania czekolady. Urządzenie do temperowania czekolady pozwala na łatwą kontrolę parametrów procesu, takich jak: temperatura, czas i prędkość mieszania.

Korzyści płynące z procesu temperowania czekolady to przede wszystkim:

- uzyskanie odpowiedniej struktury i konsystencji czekolady,

- zapewnienie stabilności i trwałości czekolady,

- poprawa smaku i aromatu czekolady,

- zapewnienie stabilnej sieci krystalicznej tłuszczu kakaowego,

- zapobieganie powstawania wykwitów na czekoladzie,

- zapewnienie odpowiedniej chrupkości wyrobów czekoladowych,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów z czekolady.

WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT TEMPEROWANIA CZEKOLADY 

Szczegóły produktu