

Niezbędny w każdej domowej kuchni i pracowni cukierniczej - regulowany wałek do ciasta. Pomyśl tylko o zawsze perfekcyjnie wypieczonych ciasteczkach i tartach... lub o idealnie cienkim domowym makaronie... lub o perfekcyjnie ulepionych domowych pierogach...
Wałek z regulacją grubości wałkowanego ciasta - to niezbędne wyposażenie każdej domowej kuchni i pracowni cukierniczej. Pozwala na równomierne rozwałkowanie ciasta o grubości od 2 do 8 milimetrów. Wykonany z wytrzymałego i jakościowego tworzywa sztucznego, które jest całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością. Na rękojeści wałka umieszczona jest numeracja, która pozwala w łatwy sposób ustawić odpowiednią grubość wałkowania - zależnie od rodzaju ciasta. Wałek należy myć wyłącznie ręcznie - pod bieżącą wodą z dodatkiem delikatnego środka czyszczącego. Stosowanie wałka z regulacją pozwala na przygotowanie idealnie cienkiego domowego makaronu, równomiernie wypieczonych ciasteczek i pierniczków, doskonałych domowych pierogów i wiele, wiele więcej.
SPOSÓB UŻYCIA - cyfry na rękojeści wałka są informują o grubości wałkowanego ciasta w milimetrach; w celu ustawienia odpowiedniej grubości należy obrócić rękojeść, tak by wymagana cyfra (grubość) była skierowana do góry; w tak ustawionej pozycji rękojeści wałek pozwala na rozwałkowanie ciasta na ustawioną grubość (w milimetrach); maksymalna szerokość wałkowanego ciasta to 26 centymetrów; po ustawieniu na rękojeści cyfry "0" - wałek zachowuje się jak klasyczny wałek do ciasta.
SCHEMAT PRODUKTU:
FILM INSTRUKTAŻOWY:
Indeks: TESCOMA85
Marka: TESCOMA
Indeks: THERMOHAUSER445
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: DECORELIEF32
Marka: Deco Relief
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...
Indeks: FOODCOLOURS313
Marka: FOOD COLOURS
Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: SWEETDECOR45/14
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: BARIMA568
Marka: BARBARA LUIJCKX
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Niezbędny w każdej domowej kuchni i pracowni cukierniczej - regulowany wałek do ciasta. Pomyśl tylko o zawsze perfekcyjnie wypieczonych ciasteczkach i tartach... lub o idealnie cienkim domowym makaronie... lub o perfekcyjnie ulepionych domowych pierogach...