Rękawy cukiernicze to niezbędny element wyposażenia każdej (domowej i profesjonalnej) pracowni cukierniczej i kulinarnej. Jednorazowe worki znacznie usprawniają pracę, ponieważ nie wymagają czasochłonnego czyszczenia. Materiał jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz gwarantuje niezawodność podczas pracy. Rękawy nie pękają pod wpływem nacisku i pozwalają na pracę z nadzieniami i masami do temperatury 60°C.
W opakowaniu znajduje się 100 zielonych rękawów z odpornego tworzywa o długości 43 cm. Duża pojemność rękawów jest znacząca zaletą zwłaszcza podczas wykonywania większej ilości porcji (na przykład eklerów czy makaroników) oraz dekoracji, ponieważ pozwala na umieszczenie w rękawie większej porcji masy. Dodatkowo rękawy pasują do różnych rodzajów końcówek dekoracyjnych, ponieważ można je przycinać na dowolny wymiar. Są odporne na rozdarcia, a lekko gumowa powierzchnia zapewnia pewny chwyt podczas pracy.
Przeznaczone są do formowania i porcjowania różnego rodzaju mas cukierniczych (na przykład ciasta parzonego czy masy na makaroniki). Razem z końcówkami do dekoracji pozwalają na tworzenie efektownego wykończenia wypieków, deserów czy potraw. Doskonale sprawdzą się również do nakładania kremów podczas składania tortów czy porcjowania deserów. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu.

Główne zalety produktu:
-
produkt jednorazowego użytku
-
duża pojemność
-
wytrzymałość materiału zapobiega pękaniu worków
-
niezawodność podczas pracy
-
lekko gumowa powierzchnia zapewnia pewny chwyt
-
możliwość dostosowania do dowolnej wielkości końcówki dekoracyjnej
-
możliwość nakładania nadzień na ciepło (do temperatury 60°C)
-
uniwersalność zastosowania
