• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów
  • 23-karatowe złoto jadalne w postaci delikatnych listków - do dekoracji potraw i deserów

25 szt. 80 x 80 mm ZŁOTO JADALNE W LISTKACH GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

GIUSTO01

Złoto jadalne w postaci delikatnych listków to wysokiej jakości produkt wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania jednorodnych powierzchni potraw, deserów i wypieków.

377,20 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Złoto jadalne Gold Chef to wysokiej jakości produkt (wytwarzany we Włoszech), wykonany z 23-karatowego złota (pochodzącego z odpowiedzialnych źródeł). Złoto jadalne to produkt obojętny biologicznie, nie posiada smaku, a jego struktura nie jest wyczuwalna dla podniebienia. Produkowane jest w fabryce Giusto Manetti Battiloro zlokalizowanej we Florencji (Włochy).

Listki złota idealnie sprawdzają się do dekorowania większych powierzchni o jednakowej wysokości (ciasta, risotto). Przeznaczone do nakładania w całości lub do krojenia na kawałki. Doskonale pasują do delikatnych wypieków i uzupełniają kreacje wielkich szefów kuchni (dania główne, przystawki, dodatki, ciasta, napoje i desery).

Produkty Gold Chef to bezpieczny dodatek spożywczy zgodny ze wszystkimi przepisami prawa i przepisami sanitarnymi. Wytwarzane z kontrolowanych, certyfikowanych i odpowiedzialnych surowców - cały proces podlega 10 odrębnym etapom kontroli i przebiega w pełnej zgodności z Rozporządzeniami Unii Europejskiej 1333/2008 i 231/2012. Złoto produkowane jest bez zastosowania miedzi - co gwarantuje doskonałą jakość produktu.

Jadalne wyroby ze złota służą do kreatywnego ozdabiania żywności. Tradycyjnie wykorzystywano je do ciast, czekoladek, deserów, galaretek i lodów. Stosowane są również przez szefów kuchni do rozświetlania przystawek, przekąsek, dań rybnych i mięsnych, a także sushi. Coraz większą popularnością cieszy się również przygotowywanie wyjątkowych koktajli z dodatkiem złota, a także stosowanie go do dekoracji kieliszków szampana i szlachetnych alkoholi.

Podczas dekorowania wyrobów złotem jadalnym ważna jest uważność, kreatywność i chęć eksperymentowania - wynik jest niezawodnie zaskakujący. Wystarczy odrobina proszku, szczypta okruchów lub jeden listek, aby wzbogacić każde danie (złota można używać do wszystkich rodzajów wyrobów - od przystawek po desery i piękne kieliszki szampana).

Dozowanie złota zależy od rodzaju potrawy, rodzaju zastosowania i liczby osób, dla których przygotowywane są produkty - orientacyjnie - 70 mg złota wystarczy do udekorowania 5-7 porcji, 125 mg na 8-10 porcji, 1 g na 70-90 porcji. Wybór rodzaju jadalnego słota lub srebra do łączenia z potrawą zależy od przepisu, inspiracji szefa kuchni i przygotowywanej receptury. Okruchy nadają się szczególnie do ozdabiania likierów i alkoholi, złoty spray przeznaczony jest do dekorowania dań i deserów tuż przed podaniem. Jadalne płatki złota nadają się do pokrywania jednorodnych powierzchni. 

GOLD CHEF (8).png

FOGLIA ORO ALIMENTARE 80 X 80 MM 25 FOGLIE - ZŁOTO JADALNE W POSTACI LISTKÓW O WYMIARACH 80 X 80 MILIMETRÓW - 25 SZTUK W ELEGANCKIM OPAKOWANIU

Opakowanie: płatki złota umieszczane są na bibułce i zapakowane w książeczkę umieszczoną w eleganckim opakowaniu - płatki złota pozwalają na udekorowanie od 25 do 100 porcji; w celu oddzielenia płatków złota od bibułki zaleca się użycie małego noża kuchennego; do dekoracji zalecane jest stosowanie pęsety lub małego noża kuchennego.

Składniki: barwnik: złoto jadalne (E175) - wykonane z odpowiedzialnie pozyskiwanego 23-karatowego złota; nie zawiera alergenów (brak dodatku substancji pomocniczych i/lub materiałów pochodzenia zwierzęcego); certyfikowany do gotowania koszernego; wyprodukowano zgodnie ze standardami żywności GMP (Good Manufacturing Practice).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgoci.

GOLD CHEF (22).png

Szczegóły produktu
GIUSTO01
36 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
FOGLIA ORO ALIMENTARE 80 X 80 MM 25 FOGLIE
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
25 LISTKÓW
OPAKOWANIE
ELEGANCKI KARTONIK Z BIBUŁKAMI
WYMIARY
80 mm x 80 mm
RODZAJ
ZŁOTO JADALNE W LISTKACH
KSZTAŁT
KWADRAT
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
METALICZNA | BŁYSZCZĄCA
KOLOR
ZŁOTY
FORMA
LISTKI
KONSYSTENCJA
DELIKATNA
MATERIAŁ
23 KARATOWE ZŁOTO
PRZEZNACZENIE
SPOŻYWCZY DODATEK DEKORACYJNY
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI POTRAW I DESERÓW
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
POTRAWY I DESERY PREMIUM
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
10 LAT OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GOLD CHEF
TEMATYKA
ELEGANCKIE UROCZYSTOŚCI
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
11 innych produktów w tej samej kategorii: