Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej
  • barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie masła kakaowego - bez E171

PAVONI197(1)

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

170,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

CHOCOLART - COCOA BUTTER COLOURS BY EMMANUELE FORCONE:

To seria barwników przygotowanych na bazie masła kakaowego. Przeznaczone są do pracy z czekoladą - barwienie masy czekoladowej, dekorowanie powierzchni czekolady oraz form.

Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia (barwniki należy stosować w temperaturze 28°C, nie podgrzewać do temperatury powyżej 45°C). Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego.

Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka.

Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

Barwniki nie zawierają w składzie dwutlenku tytanu - E171 oraz związków azowych.

Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych - składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: węglan wapnia (E170); może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2590/595 kJ/kcal
Tłuszcz 70.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 42.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 20-25°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

BARWNIKI CHOCOLART PAVONI (1).png

Szczegóły produktu
PAVONI197(1)
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
LB08SB
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLART WHITE
MASA NETTO
200 g | 0.2 kg
OPAKOWANIE
BUTELKA Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
BARWA
NATURALNA BIEL
KOLOR
BIAŁY
KONSYSTENCJA
STAŁA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
MATERIAŁ
NOŚNIK - MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
MASA CZEKOLADOWA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
20-25°C
SERIA PRODUKTOWA
CHOCOLART COCOA BUTTER COLOURS
CERTYFIKATY
AZO FREE | E171 FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: