Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU➛
Full-fill gel food coloring - to seria wysokiej jakości barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Barwniki dostępne są w wyjątkowo szerokiej gamie kolorystycznej. Jest to seria barwników, które doskonale rozpuszczają się w wodzie i alkoholu, jednak można je stosować również do barwienia różnego rodzaju mas (kremy, śmietana). Charakteryzują się wysoką wydajnością i mocą barwienia (silnie skoncentrowane). Wygodna tubka pozwala na łatwe dozowanie. Barwniki wystarczy dodać do wybranej masy i dokładnie wymieszać (np. z kremem do tortu) lub wyrobić (np. z masą cukrową).
Główne zastosowania barwników o konsystencji żelowej to:
barwienie marcepanu, masy cukrowej, lukru królewskiego, past i kremów;
po zmieszaniu z kolorowymi pyłkami - doskonale sprawdzą się do malowania ręcznego (przy użyciu pędzelka);
barwienie różnego rodzaju wypieków - po przez wymieszanie lub wyrabianie masy z dodatkiem barwnika.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych; do dozowania barwnika należy używać czystych i suchych narzędzi.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci - tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Szczegóły produktu
FRACTAL47
34 Przedmioty
Opis
OFERTA DOTYCZY
1 SZTUKI
NAZWA HANDLOWA
LAVENDER - FULL-FILL GEL FOOD COLORING
MASA NETTO
30 g
OPAKOWANIE
WYGODNA TUBKA Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 SZTUK
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY O KONSYSTENCJI ŻELOWEJ
BARWA
LAWENDOWA / FIOLETOWA
KOLOR
LAVENDER
KONSYSTENCJA
ŻELOWA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
WODA | ALKOHOL
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
ZASTOSOWANIE
DO BARWIENIA I DEKORACJI
DOZOWANIE
NADZIENIA 3.67 g/kg
DOZOWANIE
DEKORACJE I POWŁOKI 6.62 g/kg
APLIKACJE
MASA CUKROWA | MARCEPAN | LUKIER | KREMY | WYPIEKI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.