• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

innowacyjna baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych
  • innowacyjna baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych

1.25 kg BASE HAPPY HOUR MIX 14835 BABBI baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych

BABBI131

Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
7 97,38 zł Do 35,88 zł
102,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASI PER GELATO GOURMET - z połączenia tradycji i innowacji powstała seria półproduktów do tworzenia nieoczywistych smaków lodów. W serii znajdują się produkty do sporządzania lodów o wytrawnym smaku, a także sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych.

BASE HAPPY HOUR MIX (FOR ALCOHOLIC SORBETS) - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do sporządzania kremowych sorbetów alkoholowych oraz lodów koktajlowych. Produkt pozwala na produkcję lodów możliwych do przechowywania w temperaturze serwowania lodów tradycyjnych. Lody alkoholowe z zastosowaniem bazy charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. W celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie procesu na ciepło w temperaturze 65°C. Dodatkowo frakcja alkoholowa powinna być dodawana za zimno (w temperaturze około 4°C) podczas zamrażania. Podczas stosowania bazy należy dostosować ilość dodawanego cukru w zależności od zawartości alkoholu.

Składniki: błonnik roślinny, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: estry glikolu propylenowego i kwasów tłuszczowych (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i mleka.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
BASE HAPPY HOUR MIX 150 g
RECEPTURA PROSECCO
WODA 380 g
WINO 350 g
CUKIER 130 g
HAPPY HOUR MIX 140 g
RECEPTURA SPRITZ
WODA 315 g
PROSECCO 200 g
APEROL 125 g
CUKIER 90 g
SOK POMARAŃCZOWY 120 g
HAPPY HOUR MIX 150 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1795/433 kJ/kcal
Tłuszcz 22.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 19.0 g
Błonnik 27.0 g
Białko 0.3 g
Sól 0.1 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 44.6 %
TŁUSZCZ 21.3 %
SUCHA MASA 96.4 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI131
23 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.35
NAZWA HANDLOWA
HAPPY HOUR MIX (FOR ALCOHOLIC SORBETS)
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8.75 kg (7 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW ALKOHOLOWYCH I LODÓW KOKTAJLOWYCH
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO SORBETÓW ALKOHOLOWYCH I LODÓW KOKTAJLOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
BAZA | STABILIZATOR DO LODÓW I SORBETÓW ALKOHOLOWYCH
DOZOWANIE
150 g bazy / 1 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI PER GELATO GOURMET | GOURMET GELATO MIXES
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU