1.25 kg BASE HAPPY HOUR MIX 14835 BABBI baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Opis produktu
BASI PER GELATO GOURMET - z połączenia tradycji i innowacji powstała seria półproduktów do tworzenia nieoczywistych smaków lodów. W serii znajdują się produkty do sporządzania lodów o wytrawnym smaku, a także sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych.
BASE HAPPY HOUR MIX (FOR ALCOHOLIC SORBETS) - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do sporządzania kremowych sorbetów alkoholowych oraz lodów koktajlowych. Produkt pozwala na produkcję lodów możliwych do przechowywania w temperaturze serwowania lodów tradycyjnych. Lody alkoholowe z zastosowaniem bazy charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. W celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie procesu na ciepło w temperaturze 65°C. Dodatkowo frakcja alkoholowa powinna być dodawana za zimno (w temperaturze około 4°C) podczas zamrażania. Podczas stosowania bazy należy dostosować ilość dodawanego cukru w zależności od zawartości alkoholu.
Składniki: błonnik roślinny, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: estry glikolu propylenowego i kwasów tłuszczowych (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i mleka.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g |
BASE HAPPY HOUR MIX | 150 g |
RECEPTURA PROSECCO | |
WODA | 380 g |
WINO | 350 g |
CUKIER | 130 g |
HAPPY HOUR MIX | 140 g |
RECEPTURA SPRITZ | |
WODA | 315 g |
PROSECCO | 200 g |
APEROL | 125 g |
CUKIER | 90 g |
SOK POMARAŃCZOWY | 120 g |
HAPPY HOUR MIX | 150 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1795/433 kJ/kcal |
Tłuszcz | 22.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.0 g |
Węglowodany | 45.0 g |
w tym cukry | 19.0 g |
Błonnik | 27.0 g |
Białko | 0.3 g |
Sól | 0.1 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 44.6 % |
TŁUSZCZ | 21.3 % |
SUCHA MASA | 96.4 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.48.35
- NAZWA HANDLOWA
- HAPPY HOUR MIX (FOR ALCOHOLIC SORBETS)
- MASA NETTO
- 1.25 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8.75 kg (7 x 1.25 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA DO SORBETÓW ALKOHOLOWYCH I LODÓW KOKTAJLOWYCH
- SMAK
- NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- PRZEZNACZENIE
- DO SORBETÓW ALKOHOLOWYCH I LODÓW KOKTAJLOWYCH
- ZASTOSOWANIE
- BAZA | STABILIZATOR DO LODÓW I SORBETÓW ALKOHOLOWYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
- DOZOWANIE
- 150 g bazy / 1 l wody
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BASI PER GELATO GOURMET | GOURMET GELATO MIXES
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- WYPRODUKOWANO
- WE WŁOSZECH