• Dzień Otwarty z firmą Silikomart

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

półprodukt w proszku do produkcji lodów wytrawnych o niskim poziomie słodyczy
  • półprodukt w proszku do produkcji lodów wytrawnych o niskim poziomie słodyczy

1.25 kg GOURMET MIX 14834 BABBI baza do produkcji lodów wytrawnych o niskim poziomie słodyczy

BABBI130

Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
7 90,25 zł Do 33,25 zł
95,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASI PER GELATO GOURMET - z połączenia tradycji i innowacji powstała seria półproduktów do tworzenia nieoczywistych smaków lodów. W serii znajdują się produkty do sporządzania lodów o wytrawnym smaku, a także sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych.

GOURMET MIX (FOR SAVORY GELATO) - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do sporządzania kremowych lodów wytrawnych oraz lodów o niskim poziomie słodyczy. Produkt pozwala na sporządzanie lodów o zwartej i kremowej strukturze oraz doskonałej stabilności. Wpływa na poprawę właściwości organoleptycznych lodów w wytrawnych smakach (sera, oliwek, warzyw). Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Przeznaczona do łączenia z wodą lub mlekiem. W celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie procesu na ciepło w temperaturze 65°C. Łatwa do stosowania baza pozwalająca na tworzenie miękkich i zarazem zwartych lodów o odpowiednio wyważonym smaku. Stosowanie bazy zapewnia równowagę między podstawowymi składnikami, a tłuszczami i olejami zawartymi w wytrawnych (słonych) składnikach. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków tradycyjnych lodów.

Składniki: substancja stabilizująca: sorbitol (E420), odtłuszczone mleko w proszku, olej kokosowy, błonnik roślinny, maltodekstryna, skrobia z tapioki, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), sól; może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
WODA LUB MLEKO 1000 ml
GOURMET MIX 330 g
RECEPTURA - LODY SEROWE
WODA 490 g
SER GORGONZOLA 180 g
GOURMET MIX 330 g
RECEPTURA - LODY Z CZARNYCH OLIWEK
WODA 550 g
OLIWA Z OLIWEK 20 g
CZARNE OLIWKI 80 g
GOURMET MIX 350 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1576/377 kJ/kcal
Tłuszcz 14.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 15.0 g
w tym poliole 37.0 g
Błonnik 7.1
Białko 8.1 g
Sól 0.56 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 10.3 %
TŁUSZCZ 13.7 %
SUCHA MASA 98.1 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI130
20 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.34
NAZWA HANDLOWA
GOURMET MIX (FOR SAVORY GELATO)
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8.75 kg (7 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW WYTRAWNYCH
SMAK
NEUTRALNY | BEZ AROMATÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W WODZIE LUB MLEKU
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW GOURMET
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO STABILIZOWANIA MIESZANKI BAZOWEJ
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
DOZOWANIE
330 g bazy / 1 l wody lub mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI PER GELATO GOURMET | GOURMET GELATO MIXES
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE