• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

mieszanka bazowa do produkcji lodów wegańskich - doskonale komponuje się z pastami orzechowymi
  • mieszanka bazowa do produkcji lodów wegańskich - doskonale komponuje się z pastami orzechowymi
  • produkt przeznaczony dla wegan i wegetarian

1 kg BASE VEGAN 12091634 PERNIGOTTI baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych

PERNIGOTTI174

Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
10 45,79 zł Do 24,10 zł
48,20 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZA VEGAN - bazy do lodów stworzone z myślą o zachowaniu doskonałej równowagi między smakiem a stanem ducha. To Twój sekret produkcji lodów rzemieślniczych, pysznych, kremowych, zdrowych, doskonałych dla każdego.

Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą oraz wybranym dodatkiem smakowym. Idealnie sprawdzi się do przygotowywania lodów z pastami tłustymi (pastami na bazie orzechów) oraz gorzkim kakao czy czekoladą

Pasty orzechowe, które będą doskonale komponować się z lodami wegańskimi to pasta z orzechów arachidowychpasta z orzechów pistacjowychpasta z wyselekcjonowanych orzechów laskowychpasta z migdałów. Lody można również dekorować różnego rodzaju pastami (variegato) do przekładania, na przykład gładkim kremem czekoladowym lub chrupiącymi kawałkami orzechów.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: fruktoza, błonnik, masło kakaowe w proszku, substancja stabilizująca: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), naturalne aromaty; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
GORĄCA WODA 2200 ml
PASTA ORZECHOWA 350 g
BAZA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1701/404 kJ/kcal
Tłuszcz 6.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.7 g
Węglowodany 81.0 g
w tym cukry 79.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 12.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 79.0 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE 6.0 +/- 0.5 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 15.0 +/- 7.5 %

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI174
31 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091634
NAZWA HANDLOWA
BASE VEGAN
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 x 1 kg (KARTON)
RODZAJ
BAZA DO LODÓW WEGAŃSKICH
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
DOZOWANIE
1 kg (baza) + 2.2 l (gorąca woda) + 350 g (pasta smakowa)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
VEGAN
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: P%BABBI66

Marka: BABBI

1 kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/2024 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE