
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą oraz wybranym dodatkiem smakowym. Idealnie sprawdzi się do przygotowywania lodów z pastami tłustymi (pastami na bazie orzechów) oraz gorzkim kakao czy czekoladą.
Pasty orzechowe, które będą doskonale komponować się z lodami wegańskimi to pasta z orzechów arachidowych, pasta z orzechów pistacjowych, pasta z wyselekcjonowanych orzechów laskowych, pasta z migdałów. Lody można również dekorować różnego rodzaju pastami (variegato) do przekładania, na przykład gładkim kremem czekoladowym lub chrupiącymi kawałkami orzechów.
Składniki: fruktoza, błonnik, masło kakaowe w proszku, substancja stabilizująca: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), naturalne aromaty; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
GORĄCA WODA | 2200 ml |
PASTA ORZECHOWA | 350 g |
BAZA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1701/404 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.7 g |
Węglowodany | 81.0 g |
w tym cukry | 79.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 12.0 g |
Sól | 0.0 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 79.0 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE | 6.0 +/- 0.5 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 15.0 +/- 7.5 % |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: COMPRITAL229
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL230
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów czekoladowych
Indeks: BABBI115
Marka: BABBI
Indeks: BABBI114
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI06
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Indeks: PERNIGOTTI236
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: COMPRITAL52
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: PERNIGOTTI165
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Indeks: COMPRITAL230
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów czekoladowych
Indeks: PERNIGOTTI93
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL147
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL01
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: COMPRITAL196
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI114
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL125
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów z owoców z fruktozą
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.