Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących

2 kg BASE PURA E RICCA FRUTTA 50 12091097 PERNIGOTTI baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców

PERNIGOTTI188

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

285,40 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne). BAZA PURA E RICCA FRUTTA 50 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. 

Składniki: cukier, fruktoza, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), białko ziemniaczane, włókna bambusowe; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

DOZOWANIE (PROCES ZIMNY LUB GORĄCY)
BAZA PURA E RICCA FRUTTA 50 50 g
CUKIER 225 g
ŚWIEŻE OWOCE 500 g
WODA 225 g

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
POSTAĆ proszek
BARWA biała
ZAPACH neutralny
SMAK neutralny
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA max. 5000 cfu / g
PLEŚNIE I DROŻDŻE max. 100 cfu / g
ENTEROBAKTEIRE max. 100 cfu / g
SALMONELLA nieobecne / 25g
PACIORKOWCE max. 20 cfu / g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 391/1658 kcal/kJ
Tłuszcz 0.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0. g
Węglowodany 95.0 g
w tym cukry 95.0 g
Białko 1.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI188
87 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091097
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA FRUTTA 50
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TORBA (PET + ALU + PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg)
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE ZIMNYM LUB GORĄCYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW
DOZOWANIE
BAZA 50 g + WODA 225 g + CUKIER 225 g + OWOCE 500 g
APLIKACJE
SORBETY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ OWOCÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
BASI PURA E RICCA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: