Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
2 kg BASE PURA & RICCA FRUTTA 50 12091097A PERNIGOTTI baza do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Opis produktu
BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne).
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza bez dodatku emulgatorów i środków aromatyzujących, do produkcji smacznych sorbetów o wysokiej zawartości świeżych lub mrożonych owoców; zastosowanie na gorąco lub na zimno".
Składniki: cukier, fruktoza, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), białko ziemniaczane, włókna bambusowe; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
DOZOWANIE (PROCES ZIMNY LUB GORĄCY) | |
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 | 50 g |
CUKIER | 225 g |
ŚWIEŻE OWOCE | 500 g |
WODA | 225 g |
CECHY ORGANOLEPTYCZNE | |
POSTAĆ | proszek |
BARWA | biała |
ZAPACH | neutralny |
SMAK | neutralny |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA | max. 5000 cfu / g |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | max. 100 cfu / g |
ENTEROBAKTEIRE | max. 100 cfu / g |
SALMONELLA | nieobecne / 25g |
PACIORKOWCE | max. 20 cfu / g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 391/1658 kcal/kJ |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.0. g |
Węglowodany | 95.0 g |
w tym cukry | 95.0 g |
Białko | 1.0 g |
Sól | 0.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12091097A
- NAZWA HANDLOWA
- BASE PURA E RICCA FRUTTA 50
- MASA NETTO
- 2 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA (PET + ALU + PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 kg (6 x 2 kg)
- RODZAJ
- PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE ZIMNYM LUB GORĄCYM
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI SORBETÓW
- DOZOWANIE
- BAZA 50 g + WODA 225 g + CUKIER 225 g + OWOCE 500 g
- APLIKACJE
- SORBETY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ OWOCÓW
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 18-20°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- BASI PURA E RICCA