op. 1.65 kg GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA 12091202 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak opuncja figowa

Indeks: PERNIGOTTI327
Marka:

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku opuncji figowej. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do lodów i sorbetów opuncja figowa.

209,55 zł (8% VAT)
127,00 zł / 1 kg

194,03 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 5 szt.

Opis produktu

Baza do lodów i sorbetów - opuncja figowa!

Gotowa baza do lodów i sorbetów owocowych!

GELAGEL FRUTTA - to seria zbilansowanych i gotowych do użycia baz owocowych w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych. Produkty z serii pozwalają na przygotowywanie lodów na patyku, gęstych napojów typu granita, koktajli owocowych, polew owocowych oraz deserów lodowych. Charakteryzują się wysoką zawartością owoców (kawałków / przecierów / owoców mrożonych). Słodzone cukrem trzcinowym, bez dodatku mleka i jego pochodnych (co pozwala na produkcję lodów wegańskich). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach. Gelagel frutta to produkty bezglutenowe, bez laktozy i przyjazne dla wegan.

ZASTOSOWANIE - LODY I SORBETY OWOCOWE / GRANITA / LODY NA PATYKU / KOKTAJLE / POLEWY OWOCOWE / DESERY LODOWE

GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA - to zbilansowany produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku opuncji fogowej.

SKŁADNIKI
GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA mrożone puree z opuncji (76.5%), cukier trzcinowy, syrop glukozowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: pektyna (E440), guma tara (E417), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), barwniki: karoteny (E160a), antocyjany (E163), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów i pistacji.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA PRODUKTU GELAGEL FICO D'INDIA SICILIA
NUMER KATALOGOWY 12091202
SERIA PRODUKTOWA GELAGEL FRUTTA
MASA NETTO 1.65 KG
DOZOWANIE 1.65 KG GELAGEL FRUTTA + 2.1 KG WODA
OPAKOWANIE WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
OPAKOWANIE ZBIORCZE 6 X 1.65 KG = 9.9 KG - KARTON
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE DO PRODUKCJI SORBETÓW / LODÓW NA PATYKU / GRANITY / KOKTAJLI / POLEW / DESERÓW
RODZAJ PÓŁPRODUKT W PAŚCIE DO PRZYGOTOWYWANIA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
SMAK OPUNCJA FIGOWA
WYPRODUKOWANO WE WŁOSZECH
KONSYSTENCJA PASTA
BARWA CIEMNA CZERWONA
FORMA GOTOWA MIESZANKA BAZOWA W POSTACI PASTY

Ważne informacje: półprodukt w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych, lodów na patyku, granity, koktajli, polew i deserów - gotowa mieszanka na bazie owoców. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1146/270 kJ/kcal
Tłuszcz 0.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 56.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.05 g
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu