1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Indeks: COMPRITAL152

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
10 111,63 zł Do 58,75 zł
117,50 zł (23% VAT)
117,50 zł / 1 kg

95,53 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 8 szt.

Opis produktu

"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

GIUBILEO CIOCCOLATO - to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji mlecznych lodów czekoladowych. Produkt z wysoką zawartością ciemnej czekolady i kakao w proszku. Nie zawiera tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych o kremowej konsystencji i intensywnych czystym smaku kakao. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub ciepłej wody/mleka). Zalecane dozowanie produktu - 1000 g bazy Giubileo Cioccolato + 400 g cukru trzcinowego + 200 g cukru gronowego + 2400 ml ciepłego mleka.

Składniki: czekolada w proszku (38%) (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa cukier (zawartość kakao minimum 92.2%)), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, nierafinowany cukier trzcinowy, fruktoza, białka mleka, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410); może zawierać soję; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
GIUBILEO CIOCCOLATO 200-250 g
CIEPŁE MLEKO 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1648/394 kJ/kcal
Tłuszcz 13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 38.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 17.0 g
Białko 15.0 g
Sól 0.18 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
B214A
NAZWA HANDLOWA
GIUBILEO CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (10 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
NATURALNA BAZA DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB ZASTOSOWANIE CIEPŁEJ WODY/MLEKA)
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
200-250 g/l ciepłego mleka
DOZOWANIE
1000 g baza + 400 g cukier trzcinowy + 200 g cukier gronowy + 2400 ml ciepłe mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GIUBILEO EXPERIENCE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE