Składniki: syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, uwodornione tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), białka mleka, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), karagen (E407), cukier, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), błonnik roślinny, aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
SAN MARCO 100 |
100 g |
CUKIER |
220-250 g |
MLEKO |
1000 ml |
ŚIETANA |
100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1843/440 kJ/kcal |
Tłuszcz |
14.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
14.0 g |
Węglowodany |
67.0 g |
w tym cukry |
39.0 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
3.2 g |
Białko |
9.0 g |
Sól |
0.92 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.