"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 10-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU:
Wartość energetyczna
2399/575 kJ/kcal
Tłuszcz
36.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
21.9 g
Węglowodany
56.2 g
w tym cukry
55.1 g
Białko
5.5 g
Sól
0.20 g
DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ
max. 1.5 %
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
min. 35.0 %
SUCHA MASA KAKAOWA
min. 29.0 %
SUCHA MASA MLECZNA
ok. 21.5 %
TŁUSZCZ MLECZNY
ok. 5.8 %
Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.
Delikatna mleczna czekolada z dodatkiem prażonych orzechów. Idealnie słodka i wyjątkowo kremowa czekolada z orzechami laskowymi. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 15 porcji o średnicy 45 mm, wysokości 10 mm i pojemności 20 ml.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.