Biała czekolada o zrównoważonym smaku idealna do founde.
Opis: Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Składniki: cukier,tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao (masło kakaowe): 28,0%
Płynność: 3/5
Opakowanie: 2,5kg
Kod produktu: CHW-R28-557
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- do fontann czekoladowych ( w przypadku urządzeń domowych wymaga upłynnienia olejem lub masłem kakaowym w proporcji ok.5 do 10% do ilości czekolady )
- do sporządzania pitnej czekolady na bazie mleka lub wody
- polewy, nadzienia, founde
- dekoracja pierniczków
POBIERZ NASZE E-booki
"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Szczegóły produktu
SICAO03
32 Przedmioty
SICAO03
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Amorini 100, to zestaw do walentynkowych mini deserów w kształcie serca. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 63 mm x szer. 65 mm x wys. 39 mm i pojemności 100 ml. Zestaw pozwala na jednorazowe...
Perłowa posypka cukrowa do dekoracji domowych słodyczy - tortów, babeczek, ciasteczek, lizaków i czego tylko zamarzysz! Perełka mini perłowa biała od Sweet Decor - kuleczki cukrowe do dekoracji - gotowa do użycia błyszcząca posypka do ozdabiania wypieków i deserów. Małe i wygodne opakowanie idealne do użytku domowego!
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.