Kolorowa posypka do domowych ciasteczek!
Seria posypek w postaci drobnych kuleczek cukrowych do dekorowania wyrobów cukierniczych.
Dopracowane kolory, które idealnie uzupełnią domowe słodycze na każdą okazję.
Idealne rozwiązanie, które pozwala na szybkie i efektowne udekorowanie domowych wypieków i deserów.
Pozwalają na stworzenie oryginalnej dekoracji przy niewielkim nakładzie pracy.
Doskonale sprawdzą się również do dekorowania lukrowanych ciasteczek i pierniczków.
Maczek cukrowy, czyli drobne kuleczki o średnicy około 1-2 mm.
Kolorowa posypka cukrowa o chrupiącej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Wytwarzana na bazie cukru, co zapewnia długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak, który nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów. Do barwienia posypek stosowane są wyłącznie bezpieczne do spożycia barwniki spożywcze.
Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.
Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów).
Posypki najlepiej nakładać na dekorowaną powierzchnię tuż przed podaniem!
Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, dekstryna, barwniki: kurkumina (E100), koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133), karoteny (E160a), annato (E160b), substancje glazurujące: wosk pszczeli (E901), talk (E553b), tłuszcz kokosowy, aromaty.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
SZCZEGÓŁY PRODUKTU - DEKORACYJNY MACZEK PERŁOWY |
Opakowanie |
torba foliowa |
Masa netto |
1000 g = 1 kg |
Rodzaj |
dekoracja cukiernicza |
Kolor |
mix kolorów |
Wymiary posypki |
średnica cukrowych kuleczek - około 1-2 mm |
Skład mieszanki |
drobne kuleczki cukrowe |
Seria produktowa |
maczek cukrowy |
Nazwa handlowa |
maczek kolorowy o smaku owocowym |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
do dekoracji tortów, wypieków i deserów |
Smak |
słodki |
Konsystencja |
chrupiąca |
Producent |
Dijo Fun & Food |
Dystrybutor |
Sempre Group |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1657 kJ/ 390 kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
97.0 g |
w tym cukry |
95.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |