Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Nowy
belgijska ciemna czekolada o intensywnym smaku z nutami prażonego ziarna kakao
  • belgijska ciemna czekolada o intensywnym smaku z nutami prażonego ziarna kakao
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT

BARRYCALLEBAUT74(1)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

580,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

Uniwersalna ciemna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnym smakiem z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. Niska płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer 70-30-38 - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 38.9%). 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.5% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
70.5% - 38.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2255/539 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 31.0 g
w tym cukry 26.0 g
Białko  8.8 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°70-30-38:

 

PRZEPIS NA CZEKOLADOWĄ LAWĘ

PRZEPIS NA CZEKOLADOWE MAKARONIKI

CALLEBAUT 70-30-38 (1).png

Szczegóły produktu
BARRYCALLEBAUT74(1)
37 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
70-30-38NV-01B
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - DARK RECIPE N°70-30-38
MASA NETTO
10 kg
OPAKOWANIE
WOREK
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (2 x 10 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | WYCZUWALNE NUTY PRAŻONEGO KAKAO
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
2/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
70.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.9 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°70-30-38
Załączniki
Pliki do pobrania
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY

płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie

Pliki do pobrania (55.32k)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: VALRHONA08

Marka: VALRHONA

3 kg ABINAO 85% CACAO 5614 VALRHONA ciemna czekolada z wyczuwalną goryczką i nutą surowego kakao

Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy. 

Cena 323,00 zł
Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE - CZAS OCZEKIWANIA ZALEŻNY OD DOSTĘPNOŚCI U PRODUCENTA (3-10 DNI ROBOCZYCH)