Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 10 kg Ciemna czekolada 57% - Ariba Fondente Dischi 36/38 - AQ49DF Master Martini - czekolada cukiernicza w pastylkach
Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 57%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce!
Opis produktu
Uniwersalna ciemna czekolada cukiernicza!
![]()
Ciemna czekolada wytwarzana w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Czekolada cukiernicza o statusie kuwertury. Przeznaczona przede wszystkim do produkcji pralin i batonów, tworzenia korpusów czekoladowych. Czekolada doskonale sprawdzi się jako baza do kremów i polew czekoladowych. Po połączeniu czekolady z gorącym mlekiem i śmietanką można uzyskać kremową gorącą czekoladę o zrównoważonej słodyczy. Przyjemny aromat i uniwersalna płynność czekolady sprawia, że idealnie nadaje się do wykonywania zabiegów i masaży z użyciem czekolady. Czekolada sprawdzi się do stosowania w gabinetach Spa i masażu. Czekolada daje wiele możliwości zastosowania w cukiernictwie czy kosmetyce.
![]()
Kuwertura czekoladowa - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Aromatyczna czekolada do spa!
Ciemna czekolada do pralin i trufli czekoladowych!
![]()
Składniki i alergeny: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
![]()
| Kompozycja składników - skład procentowy | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 57 % | - | 36/38 % |
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; no nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
| Aplikacje i możliwości wykorzystania czekolady: | |
| cukiernictwo | |
|
średnie oblewanie, mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
| ciastka, wypieki, desery | |
| nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
| lody i sorbety | |
| nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
| kawiarnia | |
| czekolada na gorąco |
do rozpuszczania z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach |
![]()
| Szczegółowe informacje o produkcie: | |
| Nazwa handlowa | Ariba Fondente Dischi 36/38 |
| Numer katalogowy | AQ49DF |
| Masa netto | 10.0 kg |
| Opakowanie | karton |
| Konfekcja | z opakowania zbiorczego |
| Rodzaj | ciemna czekolada cukiernicza |
| Płynność | 4/5 |
| Zawartość kakao | minimum 57% |
| Zawartość tłuszczu | 36/38% |
| Forma | łatwe do rozpuszczania pastylki / kaletki |
| Smak | ciemna czekolada |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego, na użytek domowy |
| Zastosowanie | uniwersalne (cukiernictwo, kosmetyka) |
| Producent | Unigra Master Martini |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
Wartość odżywcza ciemnej czekolady cukierniczej:
![]()
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2285 kJ / 549 kcal |
| Tłuszcz | 37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g |
| Węglowodany | 45.0 g |
| w tym cukry | 43.0 g |
| Białko | 5.5 g |
| Sól | 0.12 g |
![]()
Parametry procesu temperowania czekolady:
![]()
| Temperowanie czekolady - parametry procesu | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu