op. 1 kg Ciemna czekolada 57% kakao - czekolada cukiernicza w pastylkach - nr. kat. AQ49DF Master Martini

Indeks: MASTERMARTINI182(1)

Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 57%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce.

160,00 zł (23% VAT)
160,00 zł / 1 kg

130,08 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 4 szt.

Opis produktu

Uniwersalna ciemna czekolada cukiernicza:

Ciemna czekolada wytwarzana w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Czekolada cukiernicza o statusie kuwertury. Przeznaczona przede wszystkim do produkcji pralin i batonów, tworzenia korpusów czekoladowych. Czekolada doskonale sprawdzi się jako baza do kremów i polew czekoladowych. Po połączeniu czekolady z gorącym mlekiem i śmietanką można uzyskać kremową gorącą czekoladę o zrównoważonej słodyczy. Przyjemny aromat i uniwersalna płynność czekolady sprawia, że idealnie nadaje się do wykonywania zabiegów i masaży z użyciem czekolady. Czekolada sprawdzi się do stosowania w gabinetach Spa i masażu. Czekolada daje wiele możliwości zastosowania w cukiernictwie czy kosmetyce.

Kuwertura czekoladowa - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki i alergeny: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości mleka.

Kompozycja składników - skład procentowy
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
57 % - 36/38 %

Warunki przechowywania czekolady:

Czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów. Maksymalna temperatura przechowywania to 20°C. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów lub stosować jednorazowe rękawiczki ochronne.

Zastosowanie i możliwości wykorzystania czekolady:

Aplikacje:
cukiernictwo

średnie oblewanie, mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
ciastka, wypieki, desery
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

lody i sorbety
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

kawiarnia
czekolada na gorąco

do rozpuszczania z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Ariba Fondente Dischi 36/38
Numer katalogowy AQ49DF
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie torba
Konfekcja z opakowania zbiorczego
Rodzaj ciemna czekolada cukiernicza
Płynność 4/5
Zawartość kakao minimum 57%
Zawartość tłuszczu 36/38%
Forma łatwe do rozpuszczania pastylki / kaletki
Smak ciemna czekolada
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego, na użytek domowy
Zastosowanie uniwersalne (cukiernictwo, kosmetyka)
Producent Unigra Master Martini
Dystrybutor Sempre Group

Przybliżona wartość odżywcza czekolady cukierniczej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2285 kJ / 549 kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko  5.5 g
Sól 0.12 g

Parametry procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu