op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - Cukieteria.pl

op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

VALRHONA57

Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.

77,50 zł
Brutto

310,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

op. 250 g Inspiration Passion Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Czekolada z tropikalną nutą owoców Marakui!

Inspiration Passion to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i suszonego soku owocowego. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z egzotyczną nutą kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci owalnych kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Passion, to: kokos, cytryna, kolendra, mięta, anyż gwiaździsty, wanilia, nugat, kwiat pomarańczy, werbena, biała herbata jaśminowa.

Czekolada Passion od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Inspiration Passion
Seria produktowa Inspiration Range
Numer katalogowy 31432
Rodzaj produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i suszonego soku z marakui
Opakowanie torba
Masa netto 250 g
Smak owocowy, marakuja, egzotyczny
Aromat egzotyczna kwasowość
Barwa ciemnożółta
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie owocowa czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery
Forma łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład czekolady Passion:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (32.8%), suszony sok z owoców marakui (17.3%) (cukier, marakuja), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać gluten, orzechy, mleko oraz soję.

Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i suszonego soku owocowego.

Jak przechowywać czekoladę owocową?

Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza inspiracji Passion:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 49.3 %
Tłuszcz kakaowy 32.8 %
Suszony sok owocowy 17.3 %
w tym Cukier 10.4 %
w tym Marakuja 6.9 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.6 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2321 kJ/556 kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 61.0 g
w tym cukry 60.0 g
Białko  1.0 g
Błonnik 2.9 g
Sól 0.01 g

Możliwości zastosowania czekolady Passion:

Główne zastosowania "czekolady" owocowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Owocowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i suszonego soku z marakui pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Egzotyczny smak czekolady Passion doskonale komponuje się z następującymi smakami: kokos, cytryna, kolendra, mięta, anyż gwiaździsty, wanilia, nugat, kwiat pomarańczy, werbena, biała herbata jaśminowa.

ZASTOSOWANIE CZEKOLADY PASSION
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy

Warunki procesu temperowania czekolady Passion:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY OWOCOWEJ
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
INSPIRATION FRAMBOISE T1 40-45°C T2 27-28°C T3 30-31°C

Szczegóły produktu
VALRHONA57
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT67

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 238,00 zł

95,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT83

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg LEMON CALLETS™ LEMON-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 242,00 zł

96,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DAWN235

Marka: DAWN FOODS

op. 2.7 kg Delifruit Classic Passion Fruit Dawn Foods - gotowe nadzienie owocowe - marakuja

favorite_border favorite

Gotowe nadzienie marakuja o wszechstronnym zastosowaniu w gastronomii i cukiernictwie. Puree z egzotycznych owoców zanurzone w delikatnym żelu. Idealne do nadziewania wypieków, przekładania tortów i dekoracji gofrów z bitą śmietaną.

Cena 195,62 zł

72,45 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MONIN376

Marka: MONIN

0.7 L PURE PASSION FRUIT MANGO UNSWEETENED CONCENTRATE BY MONIN mango i marakuja - koncentrat do napojów bez dodatku cukru

favorite_border favorite

Czysty smak bez dodatku cukru - rewolucyjna gama koncentratów do rozcieńczania bez dodatku cukru. Przygotowane na bazie soku owocowego - idealne do zimnych i gorących napojów. 

Cena 44,20 zł

63,14 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA51

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Framboise Valrhona - czekolada malinowa - dropsy na bazie tłuszczu kakaowego i proszku malinowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem malinowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą malinową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku malinowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą malinowej kwasowości. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o...

Cena 1 040,00 zł

346,67 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA52

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Fraise Valrhona - czekolada truskawkowa - dropsy na bazie tłuszczu kakaowego i proszku truskawkowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwym proszkiem truskawkowym. Produkt potocznie nazywany "czekoladą truskawkową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i proszku truskawkowego. Doskonale zbilansowana słodycz z nutą kandyzowanych owoców. Czekolada o charakterystycznej, intensywnie różowej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom....

Cena 632,00 zł

210,67 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA34

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Inspiration Yuzu Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego

favorite_border favorite

Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności....

Cena 1 107,00 zł

369,00 zł / 1 kg

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LOUISFRANCOIS05

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

favorite_border favorite

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

Cena 397,00 zł

397,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI128

Marka: PAVONI ITALIA

PX4305 Passion Pavoni - forma silikonowa do walentynkowych monoporcji - serce - dł. 71 mm / poj. 100 ml x 12 porcji

favorite_border favorite

Passion od Pavoni Italia, to forma silikonowa do walentynkowych monoporcji w kształcie serca. Profesjonalna forma silikonowa do nowoczesnych wypieków i deserów. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Wymiary monoporcji: dł. 71 mm x szer. 66 mm x wys. 38 mm, pojemność 100 ml. Forma...

Cena 167,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: EUROVANILLE07

Marka: EUROVANILLE

250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm

favorite_border favorite

Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.

Cena 283,00 zł

113,20 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA470

Marka: Sosa Ingredients

500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno

favorite_border favorite

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

Cena 83,00 zł

16,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE