• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

5 kg BLOK Czekolada 33,9% MLECZNA z MALTITOLEM MALCHOC-M-123 Barry Callebaut

CALLEBAUT53

Czekolada mleczna bez dodatku cukru.

550,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

5 kg BLOK Czekolada 33,9% MLECZNA z MALTITOLEM MALCHOC-M-123 Barry Callebaut:

Czekolada mleczna - kuwertura - z substancja intensywnie słodzącą - maltitolem.

BEZ DODATKU CUKRU, SŁODZONA MALTITOLEM.

- czekolada słodzona maltitolem,

- ta sama łatwość w obróbce i możliwość użycia w różnych aplikacjach,

- takie same właściwości techniczne i zastosowanie jak tradycyjnej czekolady,

- możliwość umieszczenia na produkcie informacji "bez dodatku cukru",

- tworzona z wysokiej jakości ziaren kakaowych, 100% masła kakaowego i naturalnej wanilii bourbon;

Składniki: substancja intensywnie słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający (z uwagi na zawartość maltitolu - alkohol wielowodorotlenowy).

Skład: kakao - minimum 33,9%; masło kakaowe - 30,5%; mleko - minimum 20,5%; tłuszcz mleczny - 6,2%; wolny tłuszcz mleczny - 15.3%; tłuszcz - 36,6%; masło kakaowe - 30,5%.

Warunki przechowywania: rekomendowana temperatura przechowywania 12-20 stopni Celsjusza,

produkt należy przechowywać w czystych i suchych pomieszczeniach (wilgotność względna max. 70%), wolnych od obcych zapachów.

Wartość odżywcza w 100g:

- wartość energetyczna: 497 kcal

- cukry (mono i disacharydy): 7,8 g

- węglowodany przyswajalne: 50,4 g

- tłuszcz: 36,6 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,0 g

- błonnik: 2,1 g

- białko: 6,8 g

- sól: 0,20 g

Płynność: 3/5

Pochodzenie ziarna: głównie ziarna z zachodniej Afryki, przeważnie odmiana Forastero.

Masa netto: 5 kg

Forma/opakowanie: blok

Do użytku profesjonalnego.

Opis: mleczna czekolada harmonijnie łącząca kakao, mleko i słodycz – jednak bez dodatku cukru.


Wykorzystaj tę mleczną czekoladę bez dodatku cukru, aby rozpieścić klientów poszukujących przyjemności bez cukru.

Cudownie harmonijny smak czekolady z pełnym smakiem kakao i bogactwem mleka. Nie zawiera dodatku cukru, a jej

przyjemna słodycz to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon.

Jej smak i konsystencja zbliżone są do smaku naszych tradycyjnych czekolad, takich jak 823.

To samo wrażenie przy przełamaniu, ta sama konsystencja w ustach, ten sam kolor i wspaniały połysk.

MALCHOC-M pozwala ponadto na tę samą nieskrępowaną wolność twórczą, co nasza czekolada Finest Belgian Chocolate:

od wyrobów cukierniczych, przez musy do ciast i crémeux, po desery i napoje. Rozpuszczanie, temperowanie, chłodzenie

i formowanie odbywa się dokładnie tak samo. Jej właściwości techniczne i zachowanie są identyczne.

Gotowy produkt wykonany z tej czekolady może być sprzedawany jako produkt „bez dodatku cukru”,

jeśli gotowa receptura nie zawiera żadnego dodatkowego cukru, czyli np. praliny, czekoladowe batony lub tabliczki,

których nadzienie nie zawiera dodatkowego cukru lub w których sacharozę zastąpiono słodzikiem.

Referencje: MALCHOC-M-123Blok | 5kg opakowanie | 5 bloków/paczka

Przydatność: 18 miesięcy

Certyfikaty: KD-Halal

Aplikacje:

Cukiernictwo: grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, trufle.

Ciastka i desery: krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus, sosy, biszkopty i ciasta.

Wypieki piekarskie: chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).

- średnie oblewanie,

- formowanie małych i średnich pustych figurek (5-15 i 15-30 cm),

- formowanie pralin,

- mieszanie,

- szprycowanie dekoracji,

- natryskiwanie (aerograf),

- nadawanie smaku,

- oblewanie/lukier

Szczegóły produktu
CALLEBAUT53
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: