Świąteczne dekoracje czekoladowe!
Seria pobudzających kreatywność dekoracji wykonanych z barwionej czekolady. Świąteczna tematyka, która doskonale sprawdzi się na okazjonalnych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Skład dekoracji czekoladowych:
Składniki i alergeny: ciemna czekolada (95%) (masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), tłuszcz roślinny (shea), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), barwnik: węglan wapnia (E170); minimalna zawartość kakao w czekoladzie deserowej to 60%; produkt może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów laskowych, migdałów i pistacji.
Jak przechowywać dekoracje czekoladowe?
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 15-18°C; wilgotność względna 40-50%.
Czekoladowy zestaw ludzików na Boże Narodzenie!
Charakterystyka i szczegóły produktu: |
Nazwa handlowa |
Czekoladowy Pan Ciastek 3 wzory |
Numer katalogowy |
92070 |
Rodzaj |
gotowe do użycia dekoracje z czekolady |
Ilość sztuk w opakowaniu |
45 sztuk |
Ilość wzorów |
3 wzory po 15 sztuk |
Opakowanie |
tekturowe opakowanie ochronne |
Wymiary dekoracji |
dł. 48 mm x szer. 39 mm |
Kształt |
płaski |
Wzór |
piernikowy ludzik, trzy wzory |
Kolor |
biały |
Smak |
ciemna czekolada (zawartość kakao min. 60%) |
Tematyka |
Święta Bożego Narodzenia |
Przeznaczenie |
produkt do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do dekoracji cukierniczych |
Producent |
Modecor |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2394 kJ / 572 kcal |
Tłuszcz |
40.00 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
23.80 g |
Węglowodany |
43.40 g |
w tym cukry |
37.60 g |
Białko |
7.00 g |
Sól |
0.00 g |
Zastosowanie gotowych dekoracji czekoladowych:
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).