• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

magnetyczna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie piernikowego ludzika
  • magnetyczna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie piernikowego ludzika
  • magnetyczna forma pozwala na tworzenie kolorowych czekoladek z nadrukiem

CW1000L33 PAN CIASTEK CHOCOLATE WORLD magnetyczna forma z poliwęglanu do czekoladek

CHOCOWORLD138

Magnetyczna forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek w kształcie piernikowego ludzika. Stosowanie magnetycznych form pozwala na łatwe umieszczanie nadruku na czekoladzie oraz ich personalizacje.

299,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy magnetyczne zostały opracowane z myślą o tworzeniu kolorowych czekoladek z jadalnym nadrukiem (wzory, logo, zdjęcia itp.). Forma magnetyczna składa się z dwóch elementów - ramy z poliwęglanu z osadzonymi magnesami oraz zdejmowanej metalowej płyty - podstawy. Transfer z barwnikami (na bazie masła kakaowego) lub tuszem jadalnym umieszcza się pomiędzy ramą a podstawą. Podstawa zatrzaskuje się z powrotem na ramie, która zamyka formą i mocno utrzymuje transfer na miejscu - dzięki silnym magnesom. Formy z transferem napełnia się zatemperowaną czekoladą - gdy czekolada ostygnie - nadruk z transferu przylgnie do czekolady. Stosowanie form magnetycznych pozwala na tworzenie kolorowych i spersonalizowanych czekoladek w szybki i prosty sposób. 

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO PRALIN:

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD138
9 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW1000L33
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLATE MOULD MAGNETIC GINGERBREAD MAN CW1000L33
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
12
OBJĘTOŚĆ PORCJI
8.47 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
101.64 g (12 x 8.47 g)
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
44.5 mm x 34.5 mm x h 9 mm
RODZAJ
MAGNETYCZNA FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
FORMY - PROSTOKĄTNY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
PIERNIKOWY LUDZIK
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN | METAL | MAGNES
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
PRALINY I CZEKOLADKI Z NADRUKIEM | TRANSFEREM
TEMATYKA
ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER118

Marka: HANS BRUNNER

HB-9182-PC TAFEL MERRY CHRISTMAS HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych tabliczek czekolady

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER134

Marka: HANS BRUNNER

HB-7033-S SCHNEEMANN RENTIER SANTA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek - bałwanek, renifer, mikołaj

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE