• Nowy
op. 3 kg Procrema 100 Hot - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na gorąco
  • op. 3 kg Procrema 100 Hot - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na gorąco
  • op. 3 kg Procrema 100 Hot - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na gorąco

op. 3 kg Procrema 100 Hot - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na gorąco

SOSA368

Zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania lodów mlecznych wymagających pasteryzacji. Produkt do stosowania w procesie na gorąco. Idealny do produkcji lodów tradycyjnych oraz lodów rzemieślniczych o wyszukanych smakach.

388,80 zł
Brutto

12,96 zł / 100 g

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 2

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Neutralna mieszanka stabilizująca do lodów mlecznych:

Procrema 100 Hot, to zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania pasteryzowanych lodów mlecznych. Produkt do stosowania w procesie na gorąco, wymaga podgrzania w celu aktywacji. Posiada zdolność do stabilizowania i napowietrzania mieszanki bazowej. Pozwala na tworzenie kremowych lodów o aksamitnej konsystencji. Dodatek do produkcji szerokiej gamy smaków lodów tradycyjnych i rzemieślniczych. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Mieszanka pozwala na tworzenie kremowych lodów o zrównoważonej słodyczy. Dodatek poprawia retencję powietrza, co wpływa korzystanie na strukturę lodów. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie trwałych i stabilnych lodów o gładkiej i kremowej konsystencji. Doskonały także do produkcji owocowych lodów na bazie mlecznej.

Główne zalety mieszanki stabilizującej:

Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Dodatek należy wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na na gorąco, wymaga procesu pasteryzacji. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Wykazuje korzystny wpływ na strukturę i trwałość lodów mlecznych. Doskonała do produkcji lodów rzemieślniczych o złożonych połączeniach smakowych.

Skład mieszanki stabilizującej do lodów mlecznych:

Składniki: dekstroza, syrop glukozowy, rafinowany olej palmowy, olej palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), suszony syrop glukozowy, śmietanka, białka mleka, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), guma guar (E412), karagen (E407), stabilizator: difosforany (E450).

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Dozowanie i sposób użycia produktu:

Mieszanka w proszku do stabilizowania lodów mlecznych. Produkt na bazie cukrów technicznych, emulgatorów oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco. Mieszankę należy dokładnie wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Zalecane dozowanie dodatku to 100 g na 1 kilogram mlecznej mieszanki bazowej. Dodatek mieszanki do lodów zapewnia wysoką stabilność produktów i zapobiega krystalizacji. Łatwy w użyciu stabilizator do lodów mlecznych. Pozwala uzyskać stabilne lody, o kremowej strukturze i aksamitnej konsystencji. 

Sposób użycia Procrema 100 Hot: produkt należy rozpuścić na zimno energicznie mieszając. Poddać procesowi pasteryzacji. Po wymieszaniu z płynem podgrzać do 80°C w celu aktywowania. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z mleczną mieszanką bazową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Procrema 100 Hot
Numer katalogowy 37626
Kod produktu 41530
Opakowanie plastikowy pojemnik z zamknięciem
Masa netto 3.0 kg
Rodzaj stabilizator do lodów mlecznych
Przeznaczenie mieszanka stabilizująca do lodów mlecznych
Zastosowanie do stosowania na gorąco
Dozowanie 100 g/l
Forma mieszanka w proszku
Barwa biała
Smak neutralny, lekko słodki
Produkt do użytku profesjonalnego
PAC 98%
POD 42%

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Termin przydatności do spożycia produktu:

Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu. 

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu
Wartość energetyczna 2022 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 22.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 18.0 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko 4.5 g
Sól 0.2 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Sosa Ingredients

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii

Produkt zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego. 

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.

Szczegóły produktu
SOSA368
2 Przedmioty
Załączniki
Pliki do pobrania
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI102

Marka: PERNIGOTTI

2 kg INTEGRATORE FORZAPIÙ 12091781A PERNIGOTTI zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku

favorite_border favorite

Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.

Cena 336,00 zł

168,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL53

Marka: COMPRITAL

5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty

favorite_border favorite

Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.

Cena 300,00 zł

60,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL162

Marka: COMPRITAL

1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa

favorite_border favorite

Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).

Cena 58,90 zł

58,90 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL37

Marka: COMPRITAL

1 kg INTEGRA LATTE P007A COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie hydrolizowanych białek serwatkowych

favorite_border favorite

Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.

Cena 99,00 zł

99,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL38

Marka: COMPRITAL

1 kg INTEGRA PANNA P011 COMPRITAL integrator do lodów mlecznych na bazie tłuszczu roślinnego i białek mleka

favorite_border favorite

Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.

Cena 100,50 zł

100,50 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

favorite_border favorite

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 382,00 zł

191,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA504

Marka: Sosa Ingredients

500 g INULINA EN CALENT 39460 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na ciepło

favorite_border favorite

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

Cena 95,00 zł

19,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI170

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO CREME TOP 5 14676 BABBI stabilizator do lodów mlecznych bez aromatów do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.

Cena 215,50 zł

215,50 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI215

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.

Cena 138,50 zł

138,50 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE295(1)

Marka: SEMPRE

500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid

favorite_border favorite

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.

Cena 89,00 zł

17,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE296(1)

Marka: SEMPRE

500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących

favorite_border favorite

Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.

Cena 69,00 zł

13,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA369

Marka: Sosa Ingredients

op. 3 kg Prosorbet 100 Cold Natur - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania sorbetów - do stosowania na zimno

favorite_border favorite

Mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej konsystencji i prawdziwym smaku świeżych owoców.

Cena 453,60 zł

15,12 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA360

Marka: Sosa Ingredients

op. 3 kg Procrema 100 Cold - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na zimno

favorite_border favorite

Zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania lodów mlecznych. Produkt do stosowania w procesie na zimno bez pasteryzacji. Posiada zdolność do stabilizowania i napowietrzania mieszanki bazowej.

Cena 477,00 zł

15,90 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE