op. 3 kg Procrema 100 Hot - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania lodów mlecznych - do stosowania na gorąco

Indeks: SOSA368
388,80 zł (8% VAT)
12,96 zł / 100 g

360,00 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Neutralna mieszanka stabilizująca do lodów mlecznych:

Procrema 100 Hot, to zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania pasteryzowanych lodów mlecznych. Produkt do stosowania w procesie na gorąco, wymaga podgrzania w celu aktywacji. Posiada zdolność do stabilizowania i napowietrzania mieszanki bazowej. Pozwala na tworzenie kremowych lodów o aksamitnej konsystencji. Dodatek do produkcji szerokiej gamy smaków lodów tradycyjnych i rzemieślniczych. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Mieszanka pozwala na tworzenie kremowych lodów o zrównoważonej słodyczy. Dodatek poprawia retencję powietrza, co wpływa korzystanie na strukturę lodów. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie trwałych i stabilnych lodów o gładkiej i kremowej konsystencji. Doskonały także do produkcji owocowych lodów na bazie mlecznej.

Główne zalety mieszanki stabilizującej:

Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Dodatek należy wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na na gorąco, wymaga procesu pasteryzacji. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Wykazuje korzystny wpływ na strukturę i trwałość lodów mlecznych. Doskonała do produkcji lodów rzemieślniczych o złożonych połączeniach smakowych.

Skład mieszanki stabilizującej do lodów mlecznych:

Składniki: dekstroza, syrop glukozowy, rafinowany olej palmowy, olej palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), suszony syrop glukozowy, śmietanka, białka mleka, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), guma guar (E412), karagen (E407), stabilizator: difosforany (E450).

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Dozowanie i sposób użycia produktu:

Mieszanka w proszku do stabilizowania lodów mlecznych. Produkt na bazie cukrów technicznych, emulgatorów oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco. Mieszankę należy dokładnie wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Zalecane dozowanie dodatku to 100 g na 1 kilogram mlecznej mieszanki bazowej. Dodatek mieszanki do lodów zapewnia wysoką stabilność produktów i zapobiega krystalizacji. Łatwy w użyciu stabilizator do lodów mlecznych. Pozwala uzyskać stabilne lody, o kremowej strukturze i aksamitnej konsystencji. 

Sposób użycia Procrema 100 Hot: produkt należy rozpuścić na zimno energicznie mieszając. Poddać procesowi pasteryzacji. Po wymieszaniu z płynem podgrzać do 80°C w celu aktywowania. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z mleczną mieszanką bazową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Procrema 100 Hot
Numer katalogowy 37626
Kod produktu 41530
Opakowanie plastikowy pojemnik z zamknięciem
Masa netto 3.0 kg
Rodzaj stabilizator do lodów mlecznych
Przeznaczenie mieszanka stabilizująca do lodów mlecznych
Zastosowanie do stosowania na gorąco
Dozowanie 100 g/l
Forma mieszanka w proszku
Barwa biała
Smak neutralny, lekko słodki
Produkt do użytku profesjonalnego
PAC 98%
POD 42%

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Termin przydatności do spożycia produktu:

Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu. 

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu
Wartość energetyczna 2022 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 22.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 18.0 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko 4.5 g
Sól 0.2 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Sosa Ingredients

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii

Produkt zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego. 

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.

Szczegóły produktu

Załączniki