- Nowy

Zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania lodów mlecznych wymagających pasteryzacji. Produkt do stosowania w procesie na gorąco. Idealny do produkcji lodów tradycyjnych oraz lodów rzemieślniczych o wyszukanych smakach.
Procrema 100 Hot, to zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania pasteryzowanych lodów mlecznych. Produkt do stosowania w procesie na gorąco, wymaga podgrzania w celu aktywacji. Posiada zdolność do stabilizowania i napowietrzania mieszanki bazowej. Pozwala na tworzenie kremowych lodów o aksamitnej konsystencji. Dodatek do produkcji szerokiej gamy smaków lodów tradycyjnych i rzemieślniczych. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Mieszanka pozwala na tworzenie kremowych lodów o zrównoważonej słodyczy. Dodatek poprawia retencję powietrza, co wpływa korzystanie na strukturę lodów. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie trwałych i stabilnych lodów o gładkiej i kremowej konsystencji. Doskonały także do produkcji owocowych lodów na bazie mlecznej.
Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Dodatek należy wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na na gorąco, wymaga procesu pasteryzacji. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Wykazuje korzystny wpływ na strukturę i trwałość lodów mlecznych. Doskonała do produkcji lodów rzemieślniczych o złożonych połączeniach smakowych.
Składniki: dekstroza, syrop glukozowy, rafinowany olej palmowy, olej palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), suszony syrop glukozowy, śmietanka, białka mleka, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian sodu (E401), guma guar (E412), karagen (E407), stabilizator: difosforany (E450).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Mieszanka w proszku do stabilizowania lodów mlecznych. Produkt na bazie cukrów technicznych, emulgatorów oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na gorąco. Mieszankę należy dokładnie wymieszać z produktem przed procesem pasteryzacji. Zalecane dozowanie dodatku to 100 g na 1 kilogram mlecznej mieszanki bazowej. Dodatek mieszanki do lodów zapewnia wysoką stabilność produktów i zapobiega krystalizacji. Łatwy w użyciu stabilizator do lodów mlecznych. Pozwala uzyskać stabilne lody, o kremowej strukturze i aksamitnej konsystencji.
Sposób użycia Procrema 100 Hot: produkt należy rozpuścić na zimno energicznie mieszając. Poddać procesowi pasteryzacji. Po wymieszaniu z płynem podgrzać do 80°C w celu aktywowania. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z mleczną mieszanką bazową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.
Nazwa handlowa | Procrema 100 Hot |
Numer katalogowy | 37626 |
Kod produktu | 41530 |
Opakowanie | plastikowy pojemnik z zamknięciem |
Masa netto | 3.0 kg |
Rodzaj | stabilizator do lodów mlecznych |
Przeznaczenie | mieszanka stabilizująca do lodów mlecznych |
Zastosowanie | do stosowania na gorąco |
Dozowanie | 100 g/l |
Forma | mieszanka w proszku |
Barwa | biała |
Smak | neutralny, lekko słodki |
Produkt | do użytku profesjonalnego |
PAC | 98% |
POD | 42% |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu | |
Wartość energetyczna | 2022 kJ / 483 kcal |
Tłuszcz | 22.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.0 g |
Węglowodany | 67.0 g |
w tym cukry | 57.0 g |
Białko | 4.5 g |
Sól | 0.2 g |
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii
Produkt zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego.
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: BABBI170
Marka: BABBI
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu i aromatów.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA369
Marka: Sosa Ingredients
Mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej konsystencji i prawdziwym smaku świeżych owoców.
Indeks: SOSA360
Marka: Sosa Ingredients
Zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania lodów mlecznych. Produkt do stosowania w procesie na zimno bez pasteryzacji. Posiada zdolność do stabilizowania i napowietrzania mieszanki bazowej.
Zaawansowana mieszanka złożona z emulgatorów, stabilizatorów oraz cukrów technicznych. Dodatek funkcjonalny do stabilizowania lodów mlecznych wymagających pasteryzacji. Produkt do stosowania w procesie na gorąco. Idealny do produkcji lodów tradycyjnych oraz lodów rzemieślniczych o wyszukanych smakach.