op. 1.25 kg TUORLO VIVO PF124B Comprital - pasteryzowane żółtka jaj z cukrem

Indeks: COMPRITAL374
Marka:

Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.

85,63 zł (5% VAT)
68,50 zł / 1 kg

81,55 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 6 szt.

Opis produktu

Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem:

Tuorlo Vivo to pasteryzowane żółtka jaj wymieszane z cukrem w odpowiednich proporcjach. Gotowy do użycia półprodukt przeznaczony do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych oraz stosowania w cukiernictwie.

Pasteryzowane przetwory z jaj, to bezpieczne pod względem mikrobiologicznym alternatywy i zamienniki jaj świeżych. Zapewniają powtarzalność przepisów, usprawniają prace oraz znacznie ułatwiają przechowywanie. Proces pasteryzacji polega na podgrzewaniu produktu do odpowiedniej temperatury w określonym czasie. Taki zabieg pozwala na wyeliminowanie szkodliwych bakterii znajdujących się w świeżych jajach. Proces pasteryzacji zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne, a tym samym wydłuża termin przydatności do spożycia. Jednocześnie pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych produktów. Dzięki pasteryzacji produkty z jaj charakteryzują się długim terminem przydatności do spożycia, bez konieczności przechowywania ich w lodówce. Produkty z pasteryzowanych jaj wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych dopiero po otwarciu. Pasteryzowane żółtka jaj mogą być wykorzystywane do produkcji lodów, semifreddo, kremów, sosów, deserów oraz wypieków. Dzięki wszechstronności i łatwości w użyciu pasteryzowane żółtka ja stanowią nieocenione wsparcie dla cukierników i rzemieślników.

Możliwości zastosowania pasteryzowanych żółtek z cukrem: wyroby lodziarskie, cukiernictwo, ciastkarstwo, piekarnictwo, produkcja sosów i kremów oraz sporządzanie kremowych likierów.

Główne korzyści ze stosowania pasteryzowanych przetworów:

- długi termin przydatności do spożycia i możliwość dłuższego przechowywania,

- produkty przed otwarciem nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych,

- optymalizacja zaopatrzenia i minimalizacja strat surowcowych,

- łatwość i wygoda użycia oraz zapewnienie powtarzalności wyrobów,

- gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów,

- zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych produktów,

- zwiększenie efektywności procesów produkcji,

- minimalizacja ryzyka związanego z przechowywaniem i stosowaniem świeżych jaj,

- wszechstronne możliwości wykorzystania.

Skład półproduktu do lodów i cukiernictwa:

Składniki i alergeny: pasteryzowane żółtka jaj, cukier; produkt zawiera jaja.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt przed otwarciem, w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Przed użyciem produkt należy delikatnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Po każdy użyciu wyczyścić opakowanie z pozostałości produktu, pozwala to na zachowanie świeżości produktu. Produkt należy zużyć w ciągu 30 dni od momentu otwarcia. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 12 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Tuorlo Vivo
Numer katalogowy PF124B
Rodzaj pasteryzowane żółtka jaj z cukrem
Forma półprodukt
Konsystencja półpłynna, charakterystyczna
Opakowanie szklany słoik z nakrętką
Masa netto 1.25 kg
Opakowanie zbiorcze 6 szt.
Karton zbiorczy 7.5 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i cukiernictwa
Producent Comprital
Dystrybutor Sempre Group

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:

Wartość energetyczna 1425 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 13.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.5 g
Węglowodany 50.0 g
w tym cukry 50.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 8.0 g
Sól 0.25 g

Szczegóły produktu