Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
op. 1.25 kg TUORLO VIVO PF124B Comprital - pasteryzowane żółtka jaj z cukrem
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
Opis produktu
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem:
![]()
Tuorlo Vivo to pasteryzowane żółtka jaj wymieszane z cukrem w odpowiednich proporcjach. Gotowy do użycia półprodukt przeznaczony do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych oraz stosowania w cukiernictwie.
Pasteryzowane przetwory z jaj, to bezpieczne pod względem mikrobiologicznym alternatywy i zamienniki jaj świeżych. Zapewniają powtarzalność przepisów, usprawniają prace oraz znacznie ułatwiają przechowywanie. Proces pasteryzacji polega na podgrzewaniu produktu do odpowiedniej temperatury w określonym czasie. Taki zabieg pozwala na wyeliminowanie szkodliwych bakterii znajdujących się w świeżych jajach. Proces pasteryzacji zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne, a tym samym wydłuża termin przydatności do spożycia. Jednocześnie pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych produktów. Dzięki pasteryzacji produkty z jaj charakteryzują się długim terminem przydatności do spożycia, bez konieczności przechowywania ich w lodówce. Produkty z pasteryzowanych jaj wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych dopiero po otwarciu. Pasteryzowane żółtka jaj mogą być wykorzystywane do produkcji lodów, semifreddo, kremów, sosów, deserów oraz wypieków. Dzięki wszechstronności i łatwości w użyciu pasteryzowane żółtka ja stanowią nieocenione wsparcie dla cukierników i rzemieślników.
Możliwości zastosowania pasteryzowanych żółtek z cukrem: wyroby lodziarskie, cukiernictwo, ciastkarstwo, piekarnictwo, produkcja sosów i kremów oraz sporządzanie kremowych likierów.
![]()
Główne korzyści ze stosowania pasteryzowanych przetworów:
![]()
- długi termin przydatności do spożycia i możliwość dłuższego przechowywania,
- produkty przed otwarciem nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych,
- optymalizacja zaopatrzenia i minimalizacja strat surowcowych,
- łatwość i wygoda użycia oraz zapewnienie powtarzalności wyrobów,
- gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów,
- zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych produktów,
- zwiększenie efektywności procesów produkcji,
- minimalizacja ryzyka związanego z przechowywaniem i stosowaniem świeżych jaj,
- wszechstronne możliwości wykorzystania.
![]()
Skład półproduktu do lodów i cukiernictwa:
![]()
Składniki i alergeny: pasteryzowane żółtka jaj, cukier; produkt zawiera jaja.
![]()
Warunki przechowywania produktu:
![]()
Produkt przed otwarciem, w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Przed użyciem produkt należy delikatnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Po każdy użyciu wyczyścić opakowanie z pozostałości produktu, pozwala to na zachowanie świeżości produktu. Produkt należy zużyć w ciągu 30 dni od momentu otwarcia. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 12 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.
![]()
Szczegóły i charakterystyka produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Tuorlo Vivo |
| Numer katalogowy | PF124B |
| Rodzaj | pasteryzowane żółtka jaj z cukrem |
| Forma | półprodukt |
| Konsystencja | półpłynna, charakterystyczna |
| Opakowanie | szklany słoik z nakrętką |
| Masa netto | 1.25 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 6 szt. |
| Karton zbiorczy | 7.5 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do lodów i cukiernictwa |
| Producent | Comprital |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
![]()
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
![]()
| Wartość energetyczna | 1425 kJ / 340 kcal |
| Tłuszcz | 13.5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.5 g |
| Węglowodany | 50.0 g |
| w tym cukry | 50.0 g |
| Błonnik | 0.0 g |
| Białko | 8.0 g |
| Sól | 0.25 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu