Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego. Wytwarzane ze świeżego mleka krowiego, które zostało poddane pasteryzacji, a także dalszej obróbce cieplnej i odparowaniu przed procesem suszenia rozpyłowego. Odtłuszczone mleko w proszku, to sypki proszek bez grudek o mlecznym zapachu (WPNI > 1.5 < 6.0 mg/g). Mleko w proszku może być stosowane jako składnik do produkcji żywności. Może być również używane do produkcji odżywek dla niemowląt (przy zastosowaniu dodatkowej obróbki termicznej). Dozowanie zależy od zastosowania. W celu rekonsytucji zaleca się wymieszanie 100 g proszku z 900 g wody (otrzymując około 1 l mleka).
Składniki: mleko odtłuszczone (w proszku).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed działaniem obcych zapachów; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (maksymalna temperatura składowania - 30°C; maksymalna wilgotność powietrza – 70%).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1519/358 kJ/kcal
Tłuszcz
1.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.7 g
Węglowodany
51.9 g
w tym cukry
51.9 g
Białko
35.8 g
Sód
350 mg
Szczegóły produktu
PROLACTO01
65 Przedmioty
Opis
NAZWA HANDLOWA
INSTANT SKIMMED MILK POWDER (SMP)
MASA NETTO
25 KG
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
KOD PRODUKTU
A2010427
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
MAX. 30°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 70%
PROLACTO01
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Złoty barwnik spożywczy w formie wygodnego w sprayu - do barwienia powierzchni produktów spożywczych. Prosta i efektowna dekoracja Twoich słodkich kreacji. Barwnik nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych.
Miedziany barwnik spożywczy w formie wygodnego w sprayu - do barwienia powierzchni produktów spożywczych. Prosta i efektowna dekoracja Twoich słodkich kreacji. Barwnik nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g