- Nowy

Mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej konsystencji i prawdziwym smaku świeżych owoców.
Prosorbet 100 Cold Natur, to zaawansowana mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Nie wymaga podgrzewania w celu aktywacji. Produkt pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Zapewnia jednolitą konsystencję produktów. Z mieszanką możesz wytwarzać sorbety, które zachowują autentyczny smak świeżych owoców. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej i jednolitej konsystencji. Mieszanka naturalnie stabilizuje sorbet w niskich temperaturach.
Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na zimno, bez konieczności podgrzewania mieszanki bazowej. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Produkt pochodzenia naturalnego. Proste dozowanie.
Składniki: dekstroza, glukoza, maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma guar (E412), inulina, alginian sodu (E401), karagen (E407), sacharoza, błonnik cytrusowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Mieszanka w proszku do stabilizowania sorbetów. Produkt na bazie cukrów, włókien roślinnych oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na zimno, co pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Mieszanka nie wymaga podgrzania w celu aktywowania. Mieszankę stabilizująca wystarczy wymieszać z produktem energicznie mieszając. Producent zaleca dodanie dodanie dodatkowych 20% sacharozy w celu uzyskania zbilansowanego sorbetu o pożądanej konsystencji. Podstawowe dozowanie stabilizatora to 10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu. Dodatek mieszanki do sorbetów zapewnia wysoką stabilność produktów oraz zapobiega krystalizacji. Dodatek funkcjonalny pochodzenia naturalnego, umożliwiający przetwarzanie na zimno, co pozwala na lepsze zachowanie walorów sensorycznych produktu. Łatwy w użyciu stabilizator do sorbetów.
Sposób użycia Prosorbet 100 Cold Natur: produkt należy wymieszać z dowolnym płynem energicznie mieszając. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z miąższem, bulionem, kremem czy wodą smakową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.
Nazwa handlowa | Prosorbet 100 Cold Natur |
Numer katalogowy | 37643 |
Kod produktu | 48665 |
Opakowanie | plastikowy pojemnik z zamknięciem |
Masa netto | 3.0 kg |
Rodzaj | stabilizator do sorbetów |
Przeznaczenie | mieszanka stabilizująca do lodów i sorbetów |
Zastosowanie | do stosowania na zimno |
Dozowanie | 100 g/l |
10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu | |
Uwagi | konieczny dodatek sacharozy |
Forma | mieszanka w proszku |
Barwa | biała |
Smak | neutralny, lekko słodki |
Produkt | do użytku profesjonalnego |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu | |
Wartość energetyczna | 1568 kJ / 369 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 92.0 g |
w tym cukry | 58.0 g |
Białko | 0.5 g |
Sól | 0.1 g |
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii
Produkt nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego.
Produkt bezpieczny do spożycia dla wegan i wegetarian.
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.
Indeks: PERNIGOTTI06
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: COMPRITAL02
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja).
Indeks: PERNIGOTTI51
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Indeks: BABBI106
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych sorbetów i owocowych semifreddo. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie ciepłym.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI188
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: BABBI208
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: COMPRITAL196(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.
Indeks: BABBI231
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na ciepło. Zawiera włókna roślinne.
Indeks: SEMPRE315
Marka: SEMPRE
Guma guar - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej konsystencji i prawdziwym smaku świeżych owoców.