• Nowy
op. 3 kg Prosorbet 100 Cold Natur - Sosa Ingredients - neutralna mieszanka do stabilizowania sorbetów
  • op. 3 kg Prosorbet 100 Cold Natur - Sosa Ingredients - neutralna mieszanka do stabilizowania sorbetów
  • op. 3 kg Prosorbet 100 Cold Natur - Sosa Ingredients - neutralna mieszanka do stabilizowania sorbetów

op. 3 kg Prosorbet 100 Cold Natur - Sosa Ingredients - mieszanka do stabilizowania sorbetów - do stosowania na zimno

SOSA369

Mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej konsystencji i prawdziwym smaku świeżych owoców.

453,60 zł
Brutto

15,12 zł / 100 g

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 3

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Neutralna mieszanka stabilizująca do sorbetów:

Prosorbet 100 Cold Natur, to zaawansowana mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Nie wymaga podgrzewania w celu aktywacji. Produkt pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Zapewnia jednolitą konsystencję produktów. Z mieszanką możesz wytwarzać sorbety, które zachowują autentyczny smak świeżych owoców. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej i jednolitej konsystencji. Mieszanka naturalnie stabilizuje sorbet w niskich temperaturach.

Główne zalety mieszanki stabilizującej:

Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na zimno, bez konieczności podgrzewania mieszanki bazowej. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Produkt pochodzenia naturalnego. Proste dozowanie.

Skład mieszanki stabilizującej do sorbetów:

Składniki: dekstroza, glukoza, maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma guar (E412), inulina, alginian sodu (E401), karagen (E407), sacharoza, błonnik cytrusowy.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Dozowanie i sposób użycia produktu:

Mieszanka w proszku do stabilizowania sorbetów. Produkt na bazie cukrów, włókien roślinnych oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na zimno, co pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Mieszanka nie wymaga podgrzania w celu aktywowania. Mieszankę stabilizująca wystarczy wymieszać z produktem energicznie mieszając. Producent zaleca dodanie dodanie dodatkowych 20% sacharozy w celu uzyskania zbilansowanego sorbetu o pożądanej konsystencji. Podstawowe dozowanie stabilizatora to 10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu. Dodatek mieszanki do sorbetów zapewnia wysoką stabilność produktów oraz zapobiega krystalizacji. Dodatek funkcjonalny pochodzenia naturalnego, umożliwiający przetwarzanie na zimno, co pozwala na lepsze zachowanie walorów sensorycznych produktu. Łatwy w użyciu stabilizator do sorbetów.

Sposób użycia Prosorbet 100 Cold Natur: produkt należy wymieszać z dowolnym płynem energicznie mieszając. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z miąższem, bulionem, kremem czy wodą smakową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Prosorbet 100 Cold Natur
Numer katalogowy 37643
Kod produktu 48665
Opakowanie plastikowy pojemnik z zamknięciem
Masa netto 3.0 kg
Rodzaj stabilizator do sorbetów
Przeznaczenie mieszanka stabilizująca do lodów i sorbetów
Zastosowanie do stosowania na zimno
Dozowanie 100 g/l
10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu
Uwagi konieczny dodatek sacharozy
Forma mieszanka w proszku
Barwa biała
Smak neutralny, lekko słodki
Produkt do użytku profesjonalnego

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Termin przydatności do spożycia produktu:

Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu. 

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu
Wartość energetyczna 1568 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 92.0 g
w tym cukry 58.0 g
Białko 0.5 g
Sól 0.1 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Sosa Ingredients

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii

Produkt nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. 

Produkt bezpieczny do spożycia dla wegan i wegetarian.

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.

Szczegóły produktu
SOSA369
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI06

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI baza do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji

favorite_border favorite

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.

Cena 166,00 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL53

Marka: COMPRITAL

5 kg CREMOLINA IN PASTA PF032 COMPRITAL emulgator do lodów i sorbetów w postaci pasty

favorite_border favorite

Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.

Cena 300,00 zł

60,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL147

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg FRUTTA PIU' GIUBILEO B217B COMPRITAL naturalna baza do sorbetów owocowych do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 79,38 zł

79,38 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł

78,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI51

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA 12091531 PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania sorbetów owocowych

favorite_border favorite

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 378,00 zł

189,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI131

Marka: BABBI

1.25 kg BASE HAPPY HOUR MIX 14835 BABBI baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych

favorite_border favorite

Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.

Cena 103,13 zł

82,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI106

Marka: BABBI

1 kg BASE FRUTTA 150 NE 1470157 BABBI baza do sorbetów i owocowych gelato semifreddo

favorite_border favorite

Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych sorbetów i owocowych semifreddo. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie ciepłym. 

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA470

Marka: Sosa Ingredients

500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno

favorite_border favorite

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

Cena 83,00 zł

16,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI246

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców

favorite_border favorite

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

Cena 170,00 zł

85,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI188

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA FRUTTA 50 12091097A PERNIGOTTI baza do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców

favorite_border favorite

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

Cena 264,00 zł

132,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI171

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

Cena 204,50 zł

204,50 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI208

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 14856 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.

Cena 150,00 zł

150,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE295(1)

Marka: SEMPRE

500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid

favorite_border favorite

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.

Cena 89,00 zł

17,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE296(1)

Marka: SEMPRE

500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących

favorite_border favorite

Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.

Cena 69,00 zł

13,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL196(1)

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

op. 1.25 kg SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO PC670 COMPRITAL naturalna baza w postaci syropu do sorbetów i deserów mrożonych

favorite_border favorite

Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.

Cena 44,69 zł

35,75 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI231

Marka: BABBI

op. 1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 CF 14858 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów z dodatkiem błonnika roślinnego

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na ciepło. Zawiera włókna roślinne.

Cena 147,00 zł

147,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE315

Marka: SEMPRE

op. 500 g GUMA GUAR (E412) 130005 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących

favorite_border favorite

Guma guar - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.

Cena 20,00 zł

4,00 zł / 100 g

OBECNIE BRAK NA STANIE