Neutralna mieszanka stabilizująca do sorbetów:

Prosorbet 100 Cold Natur, to zaawansowana mieszanka substancji zagęszczających, włókien roślinnych i cukrów o działaniu stabilizującym. Prosty w użyciu dodatek funkcjonalny do stabilizowania sorbetów. Produkt pochodzenia naturalnego do stosowania na zimno. Nie wymaga podgrzewania w celu aktywacji. Produkt pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Dodatek gwarantuje wysoką stabilność i zapobiega tworzeniu kryształków. Zapewnia jednolitą konsystencję produktów. Z mieszanką możesz wytwarzać sorbety, które zachowują autentyczny smak świeżych owoców. Formuła dodatku pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o gładkiej i jednolitej konsystencji. Mieszanka naturalnie stabilizuje sorbet w niskich temperaturach.

Główne zalety mieszanki stabilizującej:

Łatwość użycia, mieszankę wystarczy dokładnie wymieszać z produktem z odpowiednich proporcjach. Wysoka odporność na zamrażanie. Stosowanie w procesie na zimno, bez konieczności podgrzewania mieszanki bazowej. Wykazuje działanie stabilizujące i zapobiegające krystalizacji. Produkt pochodzenia naturalnego. Proste dozowanie.

Skład mieszanki stabilizującej do sorbetów:

Składniki: dekstroza, glukoza, maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma guar (E412), inulina, alginian sodu (E401), karagen (E407), sacharoza, błonnik cytrusowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Dozowanie i sposób użycia produktu:

Mieszanka w proszku do stabilizowania sorbetów. Produkt na bazie cukrów, włókien roślinnych oraz substancji zagęszczających o właściwościach stabilizujących. Produkt przeznaczony do stosowania w procesie na zimno, co pozwala na zachowanie świeżego smaku owoców. Mieszanka nie wymaga podgrzania w celu aktywowania. Mieszankę stabilizująca wystarczy wymieszać z produktem energicznie mieszając. Producent zaleca dodanie dodanie dodatkowych 20% sacharozy w celu uzyskania zbilansowanego sorbetu o pożądanej konsystencji. Podstawowe dozowanie stabilizatora to 10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu. Dodatek mieszanki do sorbetów zapewnia wysoką stabilność produktów oraz zapobiega krystalizacji. Dodatek funkcjonalny pochodzenia naturalnego, umożliwiający przetwarzanie na zimno, co pozwala na lepsze zachowanie walorów sensorycznych produktu. Łatwy w użyciu stabilizator do sorbetów.
Sposób użycia Prosorbet 100 Cold Natur: produkt należy wymieszać z dowolnym płynem energicznie mieszając. Po dokładnym wymieszaniu dodatku z miąższem, bulionem, kremem czy wodą smakową zaleca się schłodzenie mieszanki. W celu schłodzenia mieszanki, należy umieścić ją w lodówce lub chłodni w temperaturze około 4°C i pozostawić na około 8 godzin. Schłodzenie mieszanki przed procesem mrożenia sprzyja odpowiedniemu nawodnieniu produktu i zapewnia pełne spektrum działania dodatku funkcjonalnego.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Prosorbet 100 Cold Natur |
Numer katalogowy |
37643 |
Kod produktu |
48665 |
Opakowanie |
plastikowy pojemnik z zamknięciem |
Masa netto |
3.0 kg |
Rodzaj |
stabilizator do sorbetów |
Przeznaczenie |
mieszanka stabilizująca do lodów i sorbetów |
Zastosowanie |
do stosowania na zimno |
Dozowanie |
100 g/l |
10% w stosunku do wodnej części receptury sorbetu |
Uwagi |
konieczny dodatek sacharozy |
Forma |
mieszanka w proszku |
Barwa |
biała |
Smak |
neutralny, lekko słodki |
Produkt |
do użytku profesjonalnego |


Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Termin przydatności do spożycia produktu:

Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu |
Wartość energetyczna |
1568 kJ / 369 kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
92.0 g |
w tym cukry |
58.0 g |
Białko |
0.5 g |
Sól |
0.1 g |


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii

Produkt nie zawiera żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego.
Produkt bezpieczny do spożycia dla wegan i wegetarian.
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Dodatek spożywczy podlegający ścisłemu dozowaniu.



