op. 1 kg Acidilia - 12098800 Pernigotti - regulator kwasowości - mieszanka w proszku

Indeks: PERNIGOTTI340
Marka:

Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego

64,00 zł (8% VAT)
64,00 zł / 1 kg

59,26 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 10 szt.

Opis produktu

Regulator kwasowości do stosowania z pastami cytrusowymi:

Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.

Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego. Dodatek funkcjonalny może być stosowany do produkcji sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Łatwy w użyciu regulator kwasowości w proszku o wszechstronnym zastosowaniu. Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością. Dozowanie dodatku jest zróżnicowane i zależy od smaku pasty cytrusowej oraz rodzaju mrożonego produktu.

Skład mieszanki do regulowania kwasowości:

Składniki: regulatory kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas jabłkowy (E296), kwas askorbinowy (E300), dekstroza, maltodekstryna, sok cytrynowy w proszku, naturalny aromat cytrynowy.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Zastosowanie mieszanki zakwaszającej:

Acidilia to regulator kwasowości oraz optymalizator profilu sensorycznego przeznaczony do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Dodatek funkcjonalny do sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity i mrożonych napojów bezalkoholowych. 

Dozowanie mieszanki zależnie od zastosowania:

LODY SORBETY GELATO
Pasta Limone  50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 20 g

LODY SORBETY GELATO
Pasta Bergamotto 50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 16 g

LODY SORBETY GELATO
Pasta Arancia Sanguinello  50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 12.5 g

LODY SORBETY GELATO
Pasta Pompelmo Rosa 50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 14 g

LODY SORBETY GELATO
Pasta Mandarino  50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 6 g

DESERY MROŻONE
Pasta cytrusowa 5%
Acidilia (regulator kwasowości) według uznania

Wartość odżywcza regulatora kwasowości:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1426 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 49.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Dodatek funkcjonalny, szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Acidilia
Numer katalogowy 12098800
Rodzaj mieszanka do regulowania kwasowości
Smak subtelny, cytrusowy
Barwa biała
Forma proszek
Opakowanie torba
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie zbiorcze 4.0 kg = 1.0 kg x 4 op. 
Seria produktowa Gusti Paste alla Frutta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje
Produkt wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu