op. 1 kg Acidilia - 12098800 Pernigotti - regulator kwasowości - mieszanka w proszku
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.
Opis produktu
Regulator kwasowości do stosowania z pastami cytrusowymi:
![]()
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.
Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego. Dodatek funkcjonalny może być stosowany do produkcji sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Łatwy w użyciu regulator kwasowości w proszku o wszechstronnym zastosowaniu. Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością. Dozowanie dodatku jest zróżnicowane i zależy od smaku pasty cytrusowej oraz rodzaju mrożonego produktu.
![]()
Skład mieszanki do regulowania kwasowości:
Składniki: regulatory kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas jabłkowy (E296), kwas askorbinowy (E300), dekstroza, maltodekstryna, sok cytrynowy w proszku, naturalny aromat cytrynowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
![]()
Zastosowanie mieszanki zakwaszającej:
![]()
Acidilia to regulator kwasowości oraz optymalizator profilu sensorycznego przeznaczony do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Dodatek funkcjonalny do sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity i mrożonych napojów bezalkoholowych.
![]()
Dozowanie mieszanki zależnie od zastosowania:
![]()
| LODY SORBETY GELATO | |
| Pasta Limone | 50 g |
| Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
| Acidilia (regulator kwasowości) | 20 g |
![]()
| LODY SORBETY GELATO | |
| Pasta Bergamotto | 50 g |
| Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
| Acidilia (regulator kwasowości) | 16 g |
![]()
| LODY SORBETY GELATO | |
| Pasta Arancia Sanguinello | 50 g |
| Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
| Acidilia (regulator kwasowości) | 12.5 g |
![]()
| LODY SORBETY GELATO | |
| Pasta Pompelmo Rosa | 50 g |
| Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
| Acidilia (regulator kwasowości) | 14 g |
![]()
| LODY SORBETY GELATO | |
| Pasta Mandarino | 50 g |
| Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
| Acidilia (regulator kwasowości) | 6 g |
![]()
| DESERY MROŻONE | |
| Pasta cytrusowa | 5% |
| Acidilia (regulator kwasowości) | według uznania |
![]()
![]()
Wartość odżywcza regulatora kwasowości:
![]()
| PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1426 kJ / 333 kcal |
| Tłuszcz | 0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 49.0 g |
| w tym cukry | 49.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
![]()
Dodatek funkcjonalny, szczegóły i charakterystyka produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Acidilia |
| Numer katalogowy | 12098800 |
| Rodzaj | mieszanka do regulowania kwasowości |
| Smak | subtelny, cytrusowy |
| Barwa | biała |
| Forma | proszek |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 1.0 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 4.0 kg = 1.0 kg x 4 op. |
| Seria produktowa | Gusti Paste alla Frutta |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje |
| Produkt | wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
![]()
![]()
Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:
![]()
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu