- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
MALTODEKSTRYNA - to cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Produkt o lekko słodkim smaku, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Maltodekstryna to funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodana do lodów i wyrobów cukierniczych może pełnić rolę - nośnika smaku i aromatu, wypełniacza (wykazuje właściwości wiążące wodę), stabilizatora, emulgatora, substancji spulchniającej. Dodatkowo maltodekstryna zapobiega procesowi krystalizacji oraz może być stosowana jako niskokaloryczny zamiennik tłuszczu. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E1400 i podlega dozowaniu na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego).
Składniki: maltodekstryna (E1400).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1609/385 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 96.0 g |
w tym cukry | 5.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.13 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- P119B
- NAZWA HANDLOWA
- MALTODESTRINE
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 x 1.0 kg - 8.0 kg
- RODZAJ
- MALTODEKSTRYNA | CUKIER PROSTY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DODATEK SPOŻYWCZY
- DOZOWANIE
- QUANTUM SATIS
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Indeks: MODECOR439
Marka: MODECOR
∅ 35 cm PODKŁAD SREBRNY MODECOR 30348 metalizowany wysokość ok. 12 mm
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: PAVONI107
Marka: PAVONI ITALIA
CH7 S 60 x 20 mm szpatułka do długich liści z czekolady Pavoni
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
1 kg YOGHITO 30 10338 BABBI liofilizowany jogurt naturalny z aromatem - do lodów i wyrobów cukierniczych
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE GUSTO MASCARPONE 12093661 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: PROLACTO01
Marka: SEMPRE
25 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU - PROLACTO INSTANT SIMMED MILK POWDER (SMP)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: BABBI05
Marka: BABBI
1 kg QUARK 50 14830 BABBI aromatyzowany twaróg w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - aromat sernika
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
op. 1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
1 kg YOPIU P400 COMPRITAL produkt w proszku o wyraźnym i trwałym smaku jogurtu naturalnego
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
1 kg LATTE IN POLVERE SCREMATO INSTANT L02A COMPRITAL odtłuszczone mleko w proszku
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROCREMA 100 COLD Stabilizator do lodów mlecznych 57001010 Sosa
Indeks: LOUISFRANCOIS32
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg INULINE INSTANT LOUIS FRANCOIS rozpuszczalny błonnik roślinny pozyskiwany z korzenia cykorii
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
2 kg CIOCCOLATO 130 B156C COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie kakao do produkcji lodów czekoladowych
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
3kg PROSORBET 100 NATUR COLD Stabilizator do sorbetów 57001061 Sosa
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE327
Marka: SEMPRE
op. 1 kg POPCORN 110003 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
3 kg MORBIDINA 12099402A PERNIGOTTI stabilizator i emulgator do lodów w postaci pasty
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.