
16,00 zł / 1 kg
Cukier otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Maltodekstryna - to wielocukier składający się przede wszystkim z cząsteczek glukozy, otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Produkt o neutralnym smaku z bardzo subtelnie wyczuwalną słodyczą.
Maltodekstryna to funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodana do lodów i wyrobów cukierniczych może pełnić rolę: nośnika smaku i aromatu, wypełniacza (wykazuje właściwości wiążące wodę), stabilizatora, emulgatora, substancji spulchniającej. Dodatkowo maltodekstryna zapobiega procesowi krystalizacji oraz może być stosowana jako niskokaloryczny zamiennik tłuszczu. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E1400 i podlega dozowaniu na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego).
Podstawowym wyróżnikiem maltodekstryn jest równoważnik glukozowy (DE), który określa procentowy udział cukrów redukujących, wyrażonych jako glukoza, w przeliczeniu na suchą masę produktu. Do maltodekstryn zalicza się hydrolizaty skrobiowa o równoważniku glukozowym poniżej 20.
Składniki: maltodekstryna (E1400).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1609/385 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 96.0 g |
w tym cukry | 5.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.13 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Indeks: CARGIL05
Indeks: SOSA346
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE574
Marka: SEMPRE
Węglowodan otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodatek do lodów i cukiernictwa.
Indeks: MEDAC63
Białe miseczki papierowe do lodów na wynos. Powlekane papierowe kubki do lodów. Kubki do lodów na wynos. Jednorazowe miseczki do lodów.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: AGUGIARO11
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Pan di Spagna - mąka pszenna do puszystych i wilgotnych wypieków z ciasta biszkoptowego. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 11% zawartości białka. Mąka do ciasta biszkoptowego. Mąka sprzyjająca fizycznemu rozrostowi ciasta. Idealna do biszkoptów, muffinek, ciasta filo, ptysi i deserów smażonych.
Cukier otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).