PERFECTA - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów owocowych. Baza owocowa o niskim dozowaniu (40 gramów na 1 litr podstawy) gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). Baza charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością nawet podczas stosowania na zimno (nie wymaga dojrzewania). Pozwala uzyskać sorbety o optymalnym napowietrzeniu oraz kremowej i plastycznej konsystencji. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością podczas przechowywania i serwowania. Może być stosowana zarówno na zimno jak i na ciepło. Dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie bazy łącznie z produktami z serii INTEGRA.

Katalogowy opis produktu:
-
baza owocowa o niskim dozowaniu;
-
bez dodatku mleka i tłuszczu;
-
gwarantuje najwyższą stabilność i trwała strukturę we wszystkich środowiskach,
-
(również najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja);
-
produkt szybko i całkowicie rozpuszczalny;
-
nie wymaga dojrzewania, nawet w przygotowaniu na zimno;
-
optymalne napowietrzenie daje kremowe i plastyczne sorbety;
-
(dobrze współgra w połączeniu z produktami z serii INTEGRA).


Składniki: dekstroza, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), skrobia (naturalna), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PERFECTA |
40 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 ml |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1571/375 kJ/kcal |
Tłuszcz |
3.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
2.8 g |
Węglowodany |
85.4 g |
w tym cukry |
80.6 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
3.3 g |
Białko |
0.3 g |
Sól |
0.06 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



