2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Indeks: COMPRITAL02
Marka:

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
4 186,20 zł Do 39,20 zł
196,00 zł (8% VAT)
78,40 zł / 1 kg

181,48 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 10 szt.

Opis produktu

PERFECTA - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów owocowych. Baza owocowa o niskim dozowaniu (40 gramów na 1 litr podstawy) gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). Baza charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością nawet podczas stosowania na zimno (nie wymaga dojrzewania). Pozwala uzyskać sorbety o optymalnym napowietrzeniu oraz kremowej i plastycznej konsystencji. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością podczas przechowywania i serwowania. Może być stosowana zarówno na zimno jak i na ciepło. Dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie bazy łącznie z produktami z serii INTEGRA.

Katalogowy opis produktu:

  • baza owocowa o niskim dozowaniu;

  • bez dodatku mleka i tłuszczu;

  • gwarantuje najwyższą stabilność i trwała strukturę we wszystkich środowiskach,

  • (również najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja);

  • produkt szybko i całkowicie rozpuszczalny;

  • nie wymaga dojrzewania, nawet w przygotowaniu na zimno;

  • optymalne napowietrzenie daje kremowe i plastyczne sorbety;

  • (dobrze współgra w połączeniu z produktami z serii INTEGRA).

Składniki: dekstroza, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), skrobia (naturalna), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PERFECTA 40 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1571/375 kJ/kcal
Tłuszcz 3.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.8 g
Węglowodany 85.4 g
w tym cukry 80.6 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 3.3 g
Białko 0.3 g
Sól 0.06 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
B022
NAZWA HANDLOWA
PERFECTA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZUJĄCA BAZA DO LODÓW I SORBETÓW OWOCOWYCH
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
40 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY OWOCOWE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
HALAL