Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
INTEGRA FIBRE - to półprodukt w postaci proszku zawierający błonnik roślinny oraz fruktozę krystaliczną - przeznaczony do sporządzania mieszanek bazowych do lodów. Dodatek integratora do mieszanki bazowej wpływa korzystnie na stabilność lodów - spowalnia proces topnienia, zapewnia większą odporność na wahania temperatury oraz zapobiega powstawaniu kryształków lodu. Lody z dodatkiem błonnika roślinnego charakteryzują się plastyczną i smarowną konsystencją (nawet podczas przechowywania w bardzo niskich temperaturach). Integrator przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco - jako dodatek do mieszanki bazowej w ilości 15-20 gramów na litr.
Katalogowy opis produktu:
integrator na bazie włókien roślinnych bez cukru, tłuszczów i pochodnych mleka;
podnosi plastyczność i stabilność lodów;
spowalnia topnienie;
zapobiega powstawaniu kryształków lodu;
wskazany do produkcji sorbetów owocowych;
do wzbogacania lodów na bazie mlecznej.
Składniki: błonnik roślinny, fruktoza; może zawierać śladowe ilości soi oraz jej pochodnych; wyprodukowano w zakładzie, w którym używa się mleka i jego pochodnych, jaj, soi i orzechów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
15-20 g/l WODY
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1280/306 kJ/kcal
Tłuszcz
0.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.2 g
Węglowodany
53.0 g
w tym cukry
53.0 g
Białko
0.0 g
Błonnik
45.0 g
Sól
0.3 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
COMPRITAL04
15 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
P152
NAZWA HANDLOWA
INTEGRA FIBRE
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW
RODZAJ
BŁONNIK ROŚLINNY + FRUKTOZA
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
15-20 g/l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.