forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych o strukturze diamentu
  • forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych o strukturze diamentu
  • forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych o strukturze diamentu
  • forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych o strukturze diamentu

HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu

HANSBRUNNER112

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

131,00 zł
Brutto

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu

HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SPOSÓB WYPEŁNIANIA FORMY:

  • całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą (o właściwej temperaturze i płynności),

  • czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru,

  • pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

  • ostrożnie wyjmujemy gotowe batony.

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych batonów - zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

ZALETY KORZYSTANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL:

  • To forma z poliwęglanu do tworzenia batonów czekoladowych o diamentowej strukturze.

  • Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 6 batonów o wadze około 35 gramów.

  • Przeznaczona jest do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA HANDLOWA BRILLANT RIEGEL
NUMER KATALOGOWY HB-9169-PC
KSZTAŁT PROSTOKĄTNY / WYDŁUŻONY
WZÓR DIAMENT
TEMATYKA UNIWERSALNA
MATERIAŁ POLIWĘGLAN (PÓŁTRANSPARENTNY)
WYMIARY FORMY DŁ. X SZER. X WYS. - 275 X 175 X 24 MM
WYMIARY BATONA DŁ. X SZER. X WYS. - 130 X 26 X 12 MM
OBJĘTOŚĆ BATONA 35 G
ILOŚĆ BATONÓW NA FORMĘ 6 X 35 G
OBJĘTOŚĆ FORMY 6 X 35 G = 210 G
RODZAJ FORMA BATONÓW CZEKOLADOWYCH
PRZEZNACZENIE FORMA DO PRODUKCJI RĘCZNEJ I MASZYNOWEJ
ZASTOSOWANIE BATONY KLASYCZNE / DEKOROWANE 
UKŁAD 1 X 6

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER112
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD22

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1024 Diament - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 31 x wys. 20 mm / poj. 15 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Indeks: CHOCOWORLD159

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12056 Diamentowy Stożek - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 29 x wys. 25 mm / poj. 14.5 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 109,00 zł

109,00 zł / 1 szt.

Indeks: CHOCOWORLD161

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12064 Brylant - Chocolate World - forma z poliwęglanu do owalnych pralin - dł. 35 x szer. 24.5 x wys. 19 mm / poj. 13 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 109,00 zł

109,00 zł / 1 szt.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD191

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2436 Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 156 x szer. 77 x wys. 4 mm / poj. 50 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 123,00 zł

123,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI215

Marka: PAVONI ITALIA

PC5002 Crush Pavoni Italia - forma z tritanu do tabliczek czekolady - dł. 155 x szer. 77 x wys. 10 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane, nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Sygnowana forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani.

Cena 113,00 zł

113,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD115

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2398 Ziarno Kakao - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 156 x szer. 77 x wys. 8 mm / poj. 90 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 129,00 zł

129,00 zł / 1 szt.

Indeks: DANTOM06

Marka: DANTOM

100 szt. dł. 46 x szer. 21.5 cm NIEBIESKIE RĘKAWY CUKIERNICZE 18'' DANTOM jednorazowe worki do szprycowania - grubość 72 μm

favorite_border favorite

Wytrzymałe i antypoślizgowe rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.

Cena 62,50 zł

0,63 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE