• Obniżka
CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - Cukieteria.pl

CW1770 Snowstars Callebaut - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śnieżynki

CHOCOWORLD29

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

105,00 zł
84,00 zł Zniżka 20%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 105,00 zł
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Śnieżynki - forma do pralin w pięciu rozmiarach!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Seria form do pralin i czekoladek:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Forma do pralin, szczegóły i charakterystyka produktu:

Profesjonalna forma z poliwęglanu przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady. Stworzona we współpracy z Callebaut.

CHARAKTERYSTYKA I WYMIARY FORMY DO CZEKOLADY
Nazwa handlowa CW1770 Snowstars Callebaut
Numer katalogowy CW1770
Kształt pralin śnieżynki
Wzór płatki śniegu
Tematyka Boże Narodzenie, zima
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 135 x wys. 24 mm
Wymiary pralin śr. 90 / 81 / 70 / 54 / 39 mm x wys. 5.5 mm
Objętość pralin 20 / 16 / 12 / 7.5 / 4 g
Ilość pralin na formę 5
Objętość formy 59.5 g
Układ 1 x 5
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane praliny czekoladowe
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Chocolate World
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

 

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD29
10 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT28

Marka: CALLEBAUT

10kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-595 CALLEBAUT

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.

Cena 1 070,00 zł

107,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRANTYL99

Marka: FRANTYL

Komplet 7 szt. wykrojników w kształcie gwiazdek Frantyl

Zestaw wykrojników od 6 do 16 cm w kształcie Gwiazdy do pierników i ciastek świątecznych na Boże Narodzenie

Cena 49,60 zł Cena podstawowa 62,00 zł

7,09 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE