CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g
  • CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g
  • CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g
  • CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g
  • CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g
  • CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g

CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g

CHOCOWORLD79

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Callebaut.

113,00 zł
Brutto

113,00 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g

CW1906 Ruby Tablet - Chocolate World - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - dł. 103.5 x wys. 13.5 mm / poj. 56 g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Forma dekoracyjnych tabliczek z czekolady rubinowej:

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Jak czyścić formy do czekolady?

Formy do czekolady wykonane z poliwęglanu można czyścić ręcznie lub bezpiecznie myć w zmywarce. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych.

Sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- formę wypełniamy nadzieniem i ponownie zalewamy zatemperowaną czekoladą,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Seria form do tabliczek czekolady:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy, dzięki transparentnej barwie,

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Forma do tabliczek czekolady, szczegóły i wymiary produktu:

Profesjonalna forma z poliwęglanu przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady. Forma stworzona we współpracy z Callebaut.

Nazwa handlowa Chocoladevorm Ruby tablet Callebaut
Numer katalogowy CW1906
Kształt tabliczki sześciokąt, heksagon 
Wzór geometryczny
Projektant Callebaut
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 135 x wys. 24 mm
Wymiary tabliczki dł. 103.5 mm x szer. 89.5 mm x wys. 13.5 mm
Objętość tabliczki 56 g
Ilość tabliczek na formę 2
Objętość formy 2 x 56 g = 112 g
Układ 1 x 2
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane tabliczki czekolady
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Chocolate World
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Chocolate World

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: Wyprodukowano w Belgii

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Wykonany z materiałów bezpiecznych w kontakcie z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD79
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT88

Marka: CALLEBAUT

1kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CHR-R35RB1-554 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.

Cena 140,00 zł

140,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT31

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA RUBY 47.3% RECIPE N°RB1 CALLEBAUT CHR-R35RB1-E4-U70

favorite_border favorite

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.

Cena 337,50 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MIXIT101

Marka: MIXIT

500g TRUSKAWKI LIOFLILIZOWANE KOSTKA MIXIT drobne kawałki liofilizowanych truskawek

favorite_border favorite

Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.

Cena 157,50 zł

315,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BONUS38

Marka: BONUS

op. 500 g Orzechy arachidowe prażone karmelizowane - kostka 2-4 mm

favorite_border favorite

Siekane i karmelizowane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.

Cena 15,75 zł

31,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BONUS39

Marka: BONUS

op. 500 g Orzechy arachidowe prażone rozdrobnione - kostka 2-4 mm

favorite_border favorite

Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.

Cena 12,50 zł

25,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BONUS44

Marka: BONUS

op. 500 g Pistacje łuskane prażone rozdrobnione - kostka 2-4 mm

favorite_border favorite

Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.

Cena 103,50 zł

207,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD87

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1905 Praline Ruby Callebaut - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - nowoczesny trójkąt

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 84,58 zł Cena podstawowa 99,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT133

Marka: CALLEBAUT

op. 2.5 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców

favorite_border favorite

RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.                 

Cena 275,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT135

Marka: CALLEBAUT

op. 400 g CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców

favorite_border favorite

RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.                 

Cena 46,00 zł

115,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT134(1)

Marka: CALLEBAUT

op. 1 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców

favorite_border favorite

RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.                 

Cena 115,00 zł

115,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT134

Marka: CALLEBAUT

op. 10 kg CZEKOLADA RUBY 32.8% RECIPE N°RB2 CALLEBAUT - intensywnie rubinowa czekolada z nutami kwaśnych owoców

favorite_border favorite

RB2 Finest Belgian Ruby Chocolate to kolejna odsłona rubinowej czekolady o jeszcze bardziej intensywnym smaku z mocno wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i przyjemną nutą kwasowości. Bardziej wyrazisty kolor, idealny do tworzenia naturalnych aplikacji o pięknej barwie.                 

Cena 1 070,00 zł

107,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BONUS53

Marka: BONUS

op. 500 g Orzechy laskowe łuskane prażone blanszowane - kostka 2-4 mm

favorite_border favorite

Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.

Cena 44,00 zł

8,80 zł / 100 g

OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD145

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1660 CZEKOLADKI ŚWIĄTECZNE CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do czekoladek - dł. 31 x wys. 10 mm / poj. 9 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 91,80 zł Cena podstawowa 102,00 zł

91,80 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE