
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów biszkoptowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych lub mniejszych gofrownicach do użytku domowego.
Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się w klasycznej wersji z cukrem pudrem oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelu, słodkimi sosami, posypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.
Zalety stosowania mieszanki do gofrów biszkoptowych:
łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)
zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto
usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta
powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów
uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku
długi termin przydatności do spożycia
stabilność podczas przechowywania
Składniki: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglan sodu (E500), mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat; może zawierać śladowe ilości soi.
Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.
RECEPTURA | |
1000 g | WODA |
100-250 g | OLEJ ROSLINNY |
1000 g | MIESZANKA BAZOWA |
Wskazówki od producenta:
Gofrownicę należy smarować niewielką ilością tłuszczu (pokrywać cienką warstwą). Tłuszcz można nakładać za pomocą pędzelka lub stosować specjalny tłuszcz w sprayu. Kolejne smarowania należy wykonywać co kilka cykli pieczenia w zależności od gofrownicy i zawartości oleju rzepakowego w przygotowanej masie gofrowej. Ciasto nakładać wyłącznie na płytę gofrownicy, która osiągnęła zadaną temperaturę (przeznaczoną do wypiekania gofrów). Świeżo po upieczeniu gofry można układać na specjalnej tacy lub stojaku przeznaczonym do studzenia (w celu odparowania nadmiaru wody z wypieków). Nie układać warstwowo świeżo upieczonych gofrów (jeden na drugim). Nagrzana gofrownica bez ciasta w środku powinna być zawsze zamknięta. W przypadku przywarcia ciasta do płyty gofrownicy należy ją wyłączyć, ostudzić i dokładnie wyczyścić. Gofrownicę należy również wyczyścić w przypadku przypalenia warstwy tłuszczu.
Sposób przygotowania:
do odpowiedniego naczynia (najlepiej sprawdzi się duża plastikowa lub metalowa misa) wsypać 1000 g mieszanki do gofrów
dodać 1000 g wody oraz odpowiednią ilość oleju (między 100 g a 250 g)
składniki miksować przez kilka minut - do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji
przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i zabezpieczoną cienką warstwą tłuszczu gofrownicę
gofry należy wypiekać w temperaturze 200°C przez około 4-5 minut (do uzyskania charakterystycznej złotej barwy)
po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1468/351 kJ/kcal |
Tłuszcz | 2.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
Węglowodany | 73.0 g |
w tym cukry | 11.0 g |
Białko | 9.9 g |
Sól | 0.77 g |
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: FOODCOLOURS07
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: CALLEBAUT66
Marka: CALLEBAUT
Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.
Indeks: NESTLE03
Marka: Nestle Professional
Indeks: ZEELANDIA03
Marka: ZEELANDIA
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: MIXEX04
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: JAZZYWAFFBAB
Specjalna mieszanka do gofrów bąbelkowych MIX Expert
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Indeks: LINDEMANN01(1)
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.