• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w domowym zastosowaniu
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w domowym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków smakowych i dekoracyjnych

5 kg GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów biszkoptowych

EMIX10

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

62,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania gofrów biszkoptowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych lub mniejszych gofrownicach do użytku domowego.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się w klasycznej wersji z cukrem pudrem oraz podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów biszkoptowych:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglan sodu (E500), mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat; może zawierać śladowe ilości soi.

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
100-250 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Wskazówki od producenta:

Gofrownicę należy smarować niewielką ilością tłuszczu (pokrywać cienką warstwą). Tłuszcz można nakładać za pomocą pędzelka lub stosować specjalny tłuszcz w sprayu. Kolejne smarowania należy wykonywać co kilka cykli pieczenia w zależności od gofrownicy i zawartości oleju rzepakowego w przygotowanej masie gofrowej. Ciasto nakładać wyłącznie na płytę gofrownicy, która osiągnęła zadaną temperaturę (przeznaczoną do wypiekania gofrów). Świeżo po upieczeniu gofry można układać na specjalnej tacy lub stojaku przeznaczonym do studzenia (w celu odparowania nadmiaru wody z wypieków). Nie układać warstwowo świeżo upieczonych gofrów (jeden na drugim). Nagrzana gofrownica bez ciasta w środku powinna być zawsze zamknięta. W przypadku przywarcia ciasta do płyty gofrownicy należy ją wyłączyć, ostudzić i dokładnie wyczyścić. Gofrownicę należy również wyczyścić w przypadku przypalenia warstwy tłuszczu.

Sposób przygotowania:

  • do odpowiedniego naczynia (najlepiej sprawdzi się duża plastikowa lub metalowa misa) wsypać 1000 g mieszanki do gofrów

  • dodać 1000 g wody oraz odpowiednią ilość oleju (między 100 g a 250 g)

  • składniki miksować przez kilka minut - do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji

  • przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i zabezpieczoną cienką warstwą tłuszczu gofrownicę

  • gofry należy wypiekać w temperaturze 200°C przez około 4-5 minut (do uzyskania charakterystycznej złotej barwy)

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1468/351 kJ/kcal
Tłuszcz 2.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 11.0 g
Białko  9.9 g
Sól 0.77 g

Szczegóły produktu
EMIX10
178 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GOFRY BISZKOPTOWE W PROSZKU
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO GOFRÓW BISZKOPTOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 100-250 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 78,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
12 innych produktów w tej samej kategorii: