op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku przetworzone alkalicznie - mahoniowa barwa

Indeks: VALRHONA20
Marka:
605,00 zł (23% VAT)
201,67 zł / 1 kg

491,87 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Holenderskie kakao w proszku o intensywnym smaku!

Poudre de Cacao, to holenderskie kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 21%. Wygodne opakowanie zawierające trzy jednokilogramowe torebki ułatwia porcjowanie i przechowywanie produktu.

Alkalizowany proszek kakaowy od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Poudre de Cacao 93%
Numer katalogowy 159
Rodzaj Kakao w proszku holenderskie (przetworzone alkalicznie)
Zawartość kakao 93%
Zawartość tłuszczu 21%
Opakowanie torba, karton
Masa netto 3.0 kg (3 x 1 kg)
Smak intensywny
Aromat intensywny
Barwa ciepła, mahoniowa
Przeznaczenie cukiernictwo, gastronomia
Zastosowanie uniwersalne
Forma proszek
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład holenderskiego kakao:

Składniki i alergeny: proszek kakaowy, regulator kwasowości: węglan potasu (E501).

Produkt wolny od alergenów zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011.

Jak przechowywać proszek kakaowy?

Warunki przechowywania: kakao w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania kakao to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza proszku kakaowego:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
SKŁADNIK GŁÓWNY ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA
Proszek kakaowy 93.0 %
Regulator kwasowości 7.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1549 kJ/370 kcal
Tłuszcz 21.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 8.9 g
w tym cukry 0.5 g
Białko  19.0 g
Błonnik 30.0 g
Sól 0.04 g

Szczegóły produktu