op. 250 g Modelling Chocolate Bianco Saracino - biała czekolada plastyczna - gotowa masa do modelowania na bazie czekolady

Indeks: SARACINO17
Marka:

Gotowa do użycia czekolada plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. Doskonała alternatywa dla masy cukrowej.

27,00 zł (23% VAT)
108,00 zł / 1 kg

21,95 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 11 szt.

Opis produktu

Biała czekolada do modelowania!

Modelling chocolate od Saracino, to gotowa do użycia masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. To doskonała alternatywa dla masy cukrowej. Czekolada do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Czekolada plastyczna, to produkt wrażliwy na działanie wysokiej temperatury. Modelowanie najlepiej wykonywać w chłodnym pomieszczeniu, a gotowe dekoracje przechowywać z warunkach chłodniczych. Dekoracje przygotowane z czekolady do modelowania dobrze zachowują swój kształt i strukturę. Do modelowania dekoracji z czekolady plastycznej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Czekolada do modelowania jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Czekolada plastyczna dobrze miesza się z barwnikami spożywczymi. Ozdoby czekoladowe można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z czekolady plastycznej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.

Czym jest czekolada do modelowania?

Jest to gotowy do użycia produkt do modelowania dekoracji czekoladowych. To plastyczna masa do modelowania na bazie czekolady. Masa przeznaczona jest do formowania jadalnych dekoracji cukierniczych. 

Jak używać czekolady do modelowania?

Masa do modelowania na bazie czekolady to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Czekolada plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Gotowe dekoracje najlepiej przechowywać w lodówce.

Jaki skład ma czekolada do modelowania?

Składniki i alergeny: biała czekolada (32%) (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat), cukier, syrop glukozowy, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, w tym migdałów, orzechów laskowych i pistacji.

Charakterystyka produktu i informacje szczegółowe:

Nazwa handlowa Modelling Chocolate Bianco
Rodzaj produktu masa do modelowania na bazie czekolady / czekolada plastyczna
Numer katalogowy DEC001K025
Kolor biała czekolada
Smak biała czekolada
Materiał produkt na bazie białej czekolady
Masa netto 250 g
Opakowanie folia aluminiowa
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do modelowania dekoracji cukierniczych
Konsystencja plastyczna
Producent Saracino
Dystrybutor Sempre Group
Informacje dodatkowe produkt bezglutenowy, produkt nie zawiera tłuszczy uwodornionych

Jak przechowywać czekoladę do modelowania?

Czekoladę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Czekolady do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z czekolady plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego!

Wartość odżywcza czekolady do modelowania:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1772 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.6 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 1.2 g
Sól 0.04 g

Szczegóły produktu